Italiaans ijs

Het Italiaanse schepijs is het beste ter wereld. Bij een bezoek aan Italië mag het proeven van de talloze verschillende smaken ijs niet ontbreken. De beste adresjes in Rome hebben we op een rijtje gezet:

Il Gelato di San Crispino
Vlakbij de Trevi-fontein, in een smal straatje, zit een ijssalon die door sommigen wordt beschouwd als de beste ter wereld. Bij San Crispino krijgt u het ijs niet in een hoorntje, want dat zou de smaak te veel beïnvloeden volgens de eigenaren. De vele smaken maken het kiezen moeilijk maar een foute keuze is er niet. Alle smaken zijn goddelijk.
Adres: Via della Panetteria 42
Metro: Barberini

Gelateria Alberto Pica
Dit tentje staat bekend om zijn aparte smaken ijs. Bijvoorbeeld rijst- en rozenijs, of honing-sinaasappel. Zeker een bezoekje waard.
Adres: Via della Seggiola 12
Metro: Colosseo

Giolitti
Giolitti wordt vaak genoemd als een van de beste ijssalons en dat is niet voor niets. Ze hebben een enorme variatie aan smaken en het ijs is er verrukkelijk. Om alle smaken te kunnen uitproberen zou u minimaal twee weken moeten bijboeken!
Adres: Via degli Uffici del Vicario 40
Metro: Barberini

Gelarmony
De eigenaren van deze ijssalon komen oorspronkelijk uit Sicilië. Sommigen beweren dat Gelarmony het lekkerste ijs van Rome heeft. Vooral het pistache-ijs is aan te raden.
Adres: Via Marcantonio Colonna 34
Metro: Lepanto

Gelateria Old Bridge
Vanaf de buitenkant lijkt het misschien niet op een ijssalon, maar het ijs is er overheerlijk. Bent u aan de hongerige kant, probeer dan eens de Old Bridge Extra Large. Groot genoeg om de hele middag voor verkoeling te kunnen zorgen.
Adres: Via Bastioni di Michelangelo 5
Metro: Ottaviano

Gelateria del Teatro
Deze ijssalon ligt op een steenworp afstand van het Piazza Navona, maar is bij veel toeristen nog niet bekend. Dat is jammer, want het ijs is er echt overheerlijk.
Adres: Via di San Simone 70
Metro: Barberini

Tre Scalini
Deze ijssalon is gelegen aan Piazza Navona. Hier haalt u het lekkerste tartufo-ijs van Rome.
Adres: Piazza Navona 30-35
Metro: Barberini