Bekijk alle hotels

Eetgewoonten

In Rome kunt u niet alleen genieten van het vele cultuur-schoon, op culinair gebied heeft de stad minstens zoveel te bieden. Het land staat bekend om de spaghetti en de pizza's, maar in werkelijkheid is de Italiaanse keuken veel veelzijdiger dan dat. Van de "Italiaanse keuken" is eigenlijk niet eens sprake. In Italië variëren de lokale specialiteiten sterk per regio en dat maakt het Italiaanse eten zo bijzonder. Bij de lokale drankjes is dat niet anders. Ziet u uzelf al op een terrasje in de zon een lekkere prosecco drinken?

Het Italiaanse ontbijt
Italianen eten twee keer per dag een grote, warme maaltijd: de lunch en het diner. Het Italiaanse ontbijt is eenvoudig en bestaat vaak uit koffie of melk en daarbij brood of een croissantje met jam. Veel Italianen slaan het ontbijt echter over en drinken een kopje koffie met een dolce bij een koffiebar onderweg naar het werk. Binnen vijf minuten hebben ze hun ontbijt op. Gedurende de dag gaan de Italianen gewoonlijk een keer of drie naar zo'n café om een kop koffie te drinken.

Lunch en diner
De lunch wordt, afhankelijk van de regio, tussen 12.30 en 15.00 uur genuttigd. De lunch is voor Italianen de belangrijkste maaltijd van de dag, een moment van samenzijn voor de familie. Het diner wordt meestal rond een uur of 20.00 opgediend. De Italianen gaan graag uit eten, ongeacht of het nu weekend is of niet. De restaurants zijn vrijwel iedere dag goed gevuld, ook rond lunchtijd. Daarom is het verstandig om van tevoren te reserveren als u een bepaald restaurant op het oog heeft.

Primo en secondo
Ondanks de diversiteit in het land bestaat de basis van de lunch of het diner vrijwel altijd uit een "primo" en een "secondo". De primo, het voorgerecht, is een pastagerecht of soep, bedoeld om een bodempje te leggen. De secondo, het hoofdgerecht, bestaat uit vlees of vis, met aardappelen of rijst met groente.

Restaurants
In Rome kunt u echt fantastisch uit eten. Verspreid over de hele stad zijn vele leuke en gezellige restaurants te vinden, waar de lekkerste gerechten worden klaargemaakt. In Italië is het niet gebruikelijk om een fooi te geven, in de meeste restaurants wordt namelijk al per persoon een klein bedrag gerekend voor de bediening.

Bekijk alle hotels in Rome