Wat is hot in Rome?

Rome heeft weliswaar een oud decor, maar het is één van de meest trendy Italiaanse steden die er zijn. Ontdek ook deze andere kant van Rome!

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Uitgaan in Rome kan op legio manieren. Wie ook maar een beetje van klassiek houdt, zorgt dat hij in elk geval een avondje opera op de bucketlist zet. Italië is immers de bakermat van de opera, de teksten van oude Griekse tragedies werden hier voor het eerst in de geschiedenis op muziek gezet. Maar ook voor jong en hip publiek is er in Rome genoeg te doen als de avond valt. In het oude centrum en in de uitgaanswijk Trastevere staan de deuren van barretjes en clubs tot laat wijd open en de Italianen trippelen vrolijk babbelend van de ene tent naar de andere. De avonden zijn zoel en er wordt overal op straat gekletst, gedronken en geflirt. Neem maar een kijkje bij de Spaanse Trappen, dan weet u hoe uitgaan in Rome precies in z’n werk gaat!

Rome

Uitgaan

Alexanderplatz

Houdt u van jazz? Dan moet u zeker een avond doorbrengen in jazzclub Alexanderplatz. Deze oudste jazzclub van Rome staat garant voor een avond onvervalst jazz luisteren en meedeinen onder het genot van een smakelijke Italiaanse maaltijd. Alexanderplatz vindt u vlakbij het Vaticaan.

Lees meer

Alta Roma Modeshow

Rome's fashionweek staat bekend onder de welluidende naam Alta Roma. Een interessant uitje als u van mode houdt want hier worden natuurlijk de allernieuwste creaties getoond. De week is in januari. Wie op de hoogte wil blijven van de laatste mode, begint het jaar in elk geval goed.

Lees meer

Antiquari Nella Roma Rinascimentale

Rome was tijdens de Renaissance de plek waar als het ware een explosie van kunstuitingen plaatsvond. Veel van de werken en objecten die de musea niet haalden staan bij verzamelaars thuis. Gelukkig komen zij af en toe bij elkaar in Rome met al dat moois uit de Renaissance.

Lees meer

Arriba Arriba

Arriba Arriba...! U bent in Rome, we weten het, maar toch is het leuk om een avondje door te brengen in de Mexicaanse bar Arriba Arriba. Dit geliefde en drukbezochte barretje annex restaurant brengt u, als u dat niet al was, in zomerse sferen, met opzwepende salsaritmes en pittig gekruide gerechten.

Lees meer

AS Roma

AS Roma heeft al heel wat wedstrijden gespeeld in het Olimpico-stadion en komt niet zelden als winnaar uit de bus. Wilt u een wedstrijd bijwonen van AS Roma? Maak uw borst maar nat want het belooft een groot feest te worden. Daar zorgen de Italiaanse supporters wel voor.

Lees meer

Bars

Bars zijn er in Rome te kust en te keur. Ieder heeft wat dat betreft zijn eigen smaak en ook voor u is er een favoriete plek waar u de dag kunt laten overgaan in de nacht. De bars in Rome zijn talrijk maar we zetten er alvast een paar op een rijtje. Heeft u een leuke aanvulling? Laat het ons weten!

Lees meer

Cornetto Muziekfestival

Het Cornetto Muziekfestival heeft zijn naam te danken aan de organisator van het evenement, die met dit gratis feestje voor het volk natuurlijk hoge ogen hoopt te gooien. Dat lukt, want iedere keer weer zijn de openluchtconcerten op Het Cornetto Muziekfestival een groot succes.

Lees meer

Discotheken/Clubs

Micca Club opent haar deuren voor een hip publiek, met kunst en feest onder één dak. Maar...Micca Club is niet de enige hotspot binnen de muren van Rome. Ga mee naar La Masion, kom swingen in de Gilda Bar of sloof u uit op de dansvloer bij Boeme. Nóg niet naar het hotel? U bent de enige niet!

Lees meer

Evenementen

Festivals zijn er in Rome in overvloed en de kans dat u op zo'n feestje stuit is groot. Muziekfestivals zijn er vooral in de zomer maar ook in andere maanden zit u goed voor festivals in Rome. Wat dacht u van een kunstfestival in oktober, de Marathon in maart, of een voetbalwedstrijd in om het even welke maand?

Lees meer

Gay Village

Gay Village is de naam van het festival dat te vergelijken is met onze Gay Pride en waar iedere zomer een groot aantal mensen komt feestvieren. Homoseksuelen uit heel Italië maar ook uit vele andere landen treffen elkaar dan in het dorpje Gay Village. Het festival beslaat de maanden juli, augustus en september.

Lees meer

Hotspots in Rome

Zwoele avonden waarop de armen en benen lang bloot kunnen blijven. Opzwepende ritmes in hippe discotheken. Een zongerijpt wijntje op het terras van een bar. Wie zei er dat Rome alleen een verleden heeft? Spoedt u als de wind naar de hotspots en maak kennis met het heden en de toekomst van Rome.

Lees meer

Isola del Cinema

Isola del Cinema belooft een leuk uitstapje te worden voor liefhebbers van film. Dit festival wordt onder meer georganiseerd op het idyllische Tibereiland en staat voor een unieke sfeer. Er komen zo'n 25000 mensen op af, die op grote schermen genieten van wel tweehonderd films .

Lees meer

Marathon van Rome

De Rome Marathon 2014 voert de renner langs de mooiste plekjes. Groet in het voorbijgaan het Colosseum, sprint langs de muren van het Vaticaan en voel de spetters van de Trevi Fontein. De Rome Marathon van 2014 gaat u een keizerlijk gevoel bezorgen, al u ervan droomt eens te finishen in deze stad.

Lees meer

Opera

De opera is in Rome wat de musical is in New York en Londen. Bent u voor vandaag klaar met sightseeing en shoppen? Trek dan uw beste jurk of pak aan en laat u in het pluche zinken voor het bekijken en beluisteren van een originele opera in Rome. Hier proeft u de ziel van de Italiaanse cultuur.

Lees meer

Planet Roma

Planet Roma, voorheen club Alpheus, is een prima spot voor wie zin heeft om te feesten tot het ochtendgloren. Planet Roma is een populaire discotheek en niet in de minste plaats omdat de club zo groot is: er is plaats voor wel 2500 mensen. Dus zin in feest? Verlaat de aarde en betreedt Planet Roma.

Lees meer

ROMA FilmFest

Films, maar ook veel andersoortige interessante shows worden ieder jaar over het voetlicht gebracht op het ROMA FilmFest. Dit evenement is een echte publiekstrekker en de moeite waard om een stukje van mee te nemen bij uw bezoek aan Rome. Het ROMA Filmfest vindt ieder jaar in november plaats.

Lees meer

Roma incontra il mondo

Roma incontra il mondo is een multicultureel festival dat ieder jaar zorgt voor een toeloop van mensen van allerlei nationaliteiten. Ook stedentrippers kunnen gezellig een graantje komen meepikken op "Roma incontra il mondo". Het goede humeur hoeft niet eens mee want dat komt vanzelf.

Lees meer

Roma Jazz Festival

Jazz is een muziekstijl die nog altijd in ontwikkeling is. Improvisatie is het toverwoord en dat doet iedere nieuwe artiest en iedere generatie weer anders. Rome heeft zijn eigen plek voor jazz in de maand juli: het Roma Jazz Festival. Komt u meegenieten van dampende jazz onder de hete Italiaanse zon?

Lees meer

Roma Vintage

Roma Vintage is een sympathiek festival dat u mee terugneemt in de tijd. Oude muziek en dans, vervlogen herinneringen en natuurlijk een heleboel vintage spulletjes te koop...dat is allemaal Roma Vintage. De maaltijden, die gedurende dit festival veelal gratis zijn, worden gretig afgenomen.

Lees meer

Roma Wine Festival

Houdt u van een lekker glas wijn en wilt u wel eens wat meer weten over deze goddelijke drank? Dan bent u op het Roma Wine Festival aan het goede adres. Hier wordt u bijgepraat over de ins en outs van de productie en kunt u hier en daar een lekker slokje nemen. Het Roma Wine Festival is in mei.

Lees meer

Romaeuropa Festival

Of u nu hebt lopen mijmeren op het Forum Romanum of urenlang in musea bent geweest: misschien is het nu tijd voor een beetje ontspanning. Het Romaeuropa muziekfestival is een prima idee! Kies een van de concerten. Tenminste...als u in de nazomer in Rome bent, want dan wordt dit festival georganiseerd.

Lees meer

Rome Open

Het tennistoernooi Rome Open is een mooi evenement voor de liefhebber van deze sport. In de maand mei werkt het weer vaak mee en zit u gebakken op de tribunes van het Foro Italico, het strijdtoneel van het Rome Open. Knoop aan uw ticket een interessante stedentrip naar Rome vast.

Lees meer

Six Nations Championship

Het Six Nations Championship zet de Italianen in vuur en vlam. Gek als ze zijn op rugby, kijken hele volksstammen uit naar de start van het jaarlijkse Six Nations Championship. Dit jaar worden er twee van de vijftien wedstrijden van het internationale evenement gespeeld in het Olympisch stadion van Rome.

Lees meer

Uitgaan in Rome

Trastevere is een van de oudste én hipste wijken van Rome. Wie wil flaneren, gaat naar... juist, Trastevere. Ook de Spaanse trappen aan het Piazza di Spagna vormen zo'n hotspot in Rome. Trek aan die mooiste outfit en laat u verleiden door de geneugten van het Italiaanse uitgaansleven.

Lees meer