Bekijk alle hotels

Hotspots in Rome

De volgende hotspots mogen de stappende stedentrippers onder ons eigenlijk niet overslaan:

Trastevere en Testaccio
De oude Joodse wijk Trastevere is de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een populaire uitgaanswijk in Rome. Er zijn talloze eet- en uitgaansgelegenheden te vinden. Smalle straatjes karakteriseren de wijk en vanwege de vele cafés is het er altijd levendig. De wijk Testaccio, ten zuiden van Trastevere, is een uitgaanswijk in opkomst. Hier zijn enkele populaire discotheken te vinden. Ook in de studentenwijk San Lorenzo is 's avonds veel te doen.

Ostia
Ostia is een leuk stadje aan de zee met een strand en vele terrasjes. Het staat bekend om de archeologische opgravingen. Ostia is niet bekend bij toeristen en het is er daarom doordeweeks, als de Italianen werken, erg rustig. In het weekend gaan deze op stap en Ostia is een populaire uitgaanslocatie voor de Romeinen. Zij ontvluchten de drukke toeristische binnenstad en komen samen in Ostia. Er is veel te doen: discotheken, bars en een grote passage met onder andere een bioscoop.

Spaanse Trappen
Wie 's avonds in Rome op stap gaat, laat natuurlijk de beroemde Spaanse Trappen niet links liggen. Rond deze hotspot gaat het er hartverwarmend aan toe. Flanerende Italianen en genietende toeristen, leuke pleintjes en cafeetjes, gezelligheid op straat tot in de late uurtjes.
Bekijk alle hotels in Rome