Evenementen

Rome heeft zoveel bezienswaardigheden en cultuur-schoon dat men bijna zou vergeten dat er het hele jaar door ook nog eens talloze activiteiten georganiseerd worden. Elke week is er wel wat te doen in Rome.

Italiaans voetbal
's Zomers zijn de vele festivals niet op twee handen te tellen, worden er tal van openluchtconcerten georganiseerd en ook op het gebied van sport is er heel veel te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een wedstrijd van AS Roma, een Europese topclub, voor slechts €15,- per persoon (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen). De uitgelaten sfeer van het Italiaanse voetbal is een belevenis.

Feestdagen en opera
Voor de liefhebber zijn er de lokale festiviteiten en ook de feestdagen worden in het katholieke Italië groots gevierd. Verder kunt u genieten van bijvoorbeeld een operavoorstelling, een Italiaanse traditie en echt een groots evenement. De kans dat u kunt meegenieten van een of ander leuk festival is niet gering als u een stedentrip naar Rome boekt. Kortom, check vooral even de evenementenkalender voordat u vertrekt.