Indrukwekkend Marrakech met interessante bezienswaardigheden.

Omringd door palmbossen gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. Marrakech, één van de vier Marokkaanse koningssteden, is waarlijk een indrukwekkende stad met unieke bezienswaardigheden.

Kruidendokters en exotische waren

Van alle bezienswaardigheden in Marrakech staat Djemaa el Fna op één. Want als u ergens de ziel van Marokko tegenkomt, dan is het wel op dit immense plein middenin de stad. Vooral als de avond valt. Doe net als de locals en nuttig een verse hap of een fris drankje aan een van de mobiele kramen. Snuif de geuren op van exotische waren en bekijk de brouwsels van kruidendokters. Sta stil bij de acts van straatartiesten en koop souvenirs bij de venters. Om het geestdriftige karakter van de Marokkanen te leren kennen, hoeft u maar in de ogen van de slangenbezweerder te kijken. Of in die van de buikdanseres.

Op muilen door de medina

Is het zover? Bent u helemaal in de ban van het mystieke Marrakech? Ga dan verder op avontuur in de medina, het oude centrum. Dwaal op uw Arabische muilen door de smalle straten. Dit doolhof bent u zo een twee drie niet uit en dat hoeft ook niet. Er is van alles te beleven. Koop in de Souk, de overdekte bazaar, de leukste spullen om mee te nemen naar huis. En wist u dat er veel galerieën in de medina te vinden zijn, met werk van lokale kunstenaars? Het is de moeite waard om tijdens uw vakantie in Marrakech de tijd te nemen voor dit soort mooie plekjes.

Verkoelende parken en idyllische tuinen

Groenplaatsen zijn geliefde bezienswaardigheden in Marrakech. Als het in de zon te heet is, zoeken de mensen de schaduw op in parken en tuinen. Het mooie, grote Cyberpark vindt u tegenover de Koutoubia-moskee. Het park werd oorspronkelijk aangelegd voor de voedselproductie, maar is inmiddels een botanisch lustoord. Veel van de paleizen en luxe woonverblijven die door Marrakech verspreid staan, zijn omringd door groenplaatsen. Ook als u het prachtige Bahiapaleis bezoekt, kunt u niet om zijn exotische tuinen heen. Maak een dagdeel vrij voor de schitterende Majorelletuinen, of kies voor de net zo mooie Jardin Secret.

Marrakech

Nog meer geweldige bezienswaardigheden