Indrukwekkend Marrakech met interessante bezienswaardigheden.

Omringd door palmbossen gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. Marrakech, één van de vier Marokkaanse koningssteden, is waarlijk een indrukwekkende stad met unieke bezienswaardigheden.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Marrakech

Bezienswaardigheden

Ben Yusuf Madrassa

De Ben Yusuf Madrassa (koranschool) is een uniek voorbeeld Islamitische architectuur. Het gebouw is rond 1570 gebouwd en vernoemd naar de Almoravidische sultan Ali Ben Yusuf, die regeerde van 1106 tot 1142.

Lees meer

El Badi-paleis

Het El Badi-paleis bestaat tegenwoordig uit een de overblijfselen van een grandioos paleis dat werd gebouwd door de koning Ahmed el-Mansour in 1578.

Het oorspronkelijke gebouw bestond waarschijnlijk uit 360 kamers, een binnenplaats van 135 bij 110 meter en een vijver van 90 bij 20 meter.

Lees meer

Jardin Majorelle

De Jardin Majorelle is een botanische tuin in Marrakech, in 1924 ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle.

Typisch voor deze tuin in de kobaltblauwe kleur waarin vele onderdelen van de tuin en het atelier zijn geverfd is later naar Majorelle vernoemd.

Lees meer

Jemaa el Fna

Het Jemaa el Fna -sinds 2001 op de Unesco werelderfgoedlijst- is het centrale plein in Marrakech en erg populair bij toeristen. Overdag vind je hier een markt met o.a. kraampjes met vers sinaasappelsap, waterverkopers in kleurrijke kostuums, slangenbezweerders en nog veel meer.

Lees meer

Koutoubia-moskee

De Koutoubia-moskee is de grootste moskee van Marrakech en bekend om de majestueuze, 69 meter hoge minaret, welk als inspiratie diende voor Giralda in Sevilla, die op zijn beurt weer model stond voor duizenden kerktorens in Spanje en Oost-Europa.

De minaret werd opgericht tijdens de regeerperiode van Almohad Kalief Yaqub al-Mansur (1184-1199), de moskee zelf is ouder dan de minaret maar moest opnieuw worden gebouwd mdat hij niet correct gericht was naar Mekka.

Lees meer