Font Màgica

Font Màgica is te zien van mei t/m september. Bij dit schouwspel van "de Magische Fontein" gaan van donderdag tot en met zondag na 20.00 uur de prachtige gekleurde lichten aan van de fonteinen halverwege de heuvel Montjuïc. Vanaf 21.30 uur is er elk half uur een muziek- en lichtshow die u kunt bijwonen. Tijdens de wintermaanden (oktober t/m april) danst de fontein alleen op vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 21.00 uur.

Wereldtentoonstelling en "La Mercè"
Het licht-en-water schouwspel van Font Màgica werd ontworpen door de Catalaanse ingenieur Carles Büigas voor de Wereldtentoonstelling van 1929. In de aanloop naar de Olympische Spelen van 1992 werd de fontein gerestaureerd en het lichtspel in ere hersteld. Ieder jaar staat het spektakel van Font Màgica bovendien centraal op de laatste dag van Barcelona's belangrijkste festival, "La Mercè". Het waterballet vult dan op spetterende wijze het afsluitende vuurwerk en de lasershow aan die bij het festival horen.

Omdat de Magische Fontein tegen de heuvel op ligt, is dit ook een mooi punt om de stad eens van een afstandje te bekijken.

Adres: Pl. Carles Buïgas
Metro: Plaça Espanya
Openingstijden: do-zo vanaf 20.00 uur, okt-apr vr en za 17.00-21.00 uur
Prijzen: Gratis
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)