Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana is een schitterende muziektempel in de Catalaanse stijlvariant van de Jugendstil en Art Nouveau. Het gebouw is van de hand van de Catalaanse architect Domenéch i Montaner, die ook verantwoordelijk was voor de bouw van het Hospital de Sant Pau. Het concertgebouw, opgenomen op de lijst van UNESCO-werelderfgoed, kan bezichtigd worden.

Bijzondere lichtinval
De bouw duurde van 1905 tot 1908. De gevel is van rode steen en versierd met mozaïek en ook het interieur is kleurrijk. De zaal is vooral zo bijzonder door de vele ramen, die helemaal rondom lopen en de gebrandschilderde koepel, die naar binnen stulpt in plaats van naar buiten. Hierdoor is de lichtinval uniek.
Wilt u het gebouw bezoeken? Het is de moeite waard uzelf dan in te schrijven voor een rondleiding. Zo weet u zeker dat u niets mist over de achtergronden van de vele bijzondere details. Rondleidingen zijn er in meerdere talen (onder voorbehoud van wijzigingen) en u moet van tevoren reserveren. Natuurlijk kunt u in het Palau de la Música Catalana ook een dans- of theatervoorstelling of een concert bijwonen.

Adres: Carrer del Palau de la Musica 4-6
Tel: 93 295 72 00
Metro: Urquinaona
Openingstijden: 10.00-15.30 uur, aug 9.00-20.00 uur
Prijzen: €17,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)