Casa Milà

Expressionistische architectuur van Gaudí, aan de Passeig de Gràcia in hartje Barcelona. Er komt geen fotopresentatie van Barcelona voorbij of we zien wel een beeld van de golvende façade van het huis Casa Milà. In de volksmond wordt dit aparte gebouw 'La Pedrera', de steengroeve, genoemd vanwege de natuurstenen vloeiende voorzijde van het huis.

Architectuur naar de natuur
De grootse en massieve portaal lijkt op een spinnenweb en zeer bijzonder is het surrealistische dak waar de schoorstenen vermomd lijken te zijn als spoken en de bezoekers een bijzonder gevoel meegeven. De ruwe steen van het huis doet denken aan bergen, de golvende bewegingen aan de zee. Het ijzerwerk staat voor de planten en bloemen van de natuur. Gaudí heeft Casa Milà bewust een natuurlijke kleur gegeven in de hoop dat de bewoners er planten op zouden laten groeien. Na een renovatie in de jaren '80 werd het huis door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Hoogtepunt van Gaudí's toverkracht
Binnen kunt u een appartement op de vierde verdieping bezichtigen en op zolder foto's en maquettes van het werk van architect Gaudí bekijken. Ook is er een museum. Slaat u vooral het dakterras niet over! Hier voelt u hoe Gaudí's toverkracht zijn hoogtepunt bereikt. Als toetje heeft u een mooi uitzicht over de stad. Casa Milà is één van de meest bezochte 'attracties' van Barcelona.

Adres: Passeig de Gràcia 92
Tel: 90 220 21 38
Metro: Diagonal
Openingstijden: mrt-okt 9.00-20.00 uur, nov-febr 9.00-18.30 uur
Prijzen: €14,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)