Park Güell

Aan de noordrand van de stad bevindt zich Park Güell, een bijzonder park met opvallende architectuur. Eusebio Güell was een goede vriend van Antonio Gaudí en dat is terug te zien in het park. Gaudí ontwierp het en had het aanvankelijk bedoeld als chique tuinstad, maar daar bleek niets van terecht te komen. Uiteindelijk zijn er maar twee huizen gebouwd van de geplande zestig.

Inspiratie uit Engelse tuinen
Natuur en surrealistische architectuur gaan hier hand in hand. Gaudí deed namelijk inspiratie op voor dit werk in Engeland, in de glooiende landschapstuinen en natuurlijke stadsparken. Vandaar ook de naam, Park, met een k, Güell. De lijnen in het park zijn zacht en vloeiend, de kleuren natuurlijk en vriendelijk. Let vooral op de twee bijzondere tuinhuisjes, de slangvormige kleurige bank en de zuilengalerij met 86 zuilen. Ook de rijk versierde poort bij de ingang is een lust voor het oog.

Liefde en monnikenwerk
Veel oppervlakten in Park Güell zijn bedekt met mozaïek en het moet een monnikenwerk zijn geweest om de stukjes keramiek één voor één te leggen. Gaudí heeft werkelijk alles met zorg gedaan. Door zijn liefde voor alles wat natuurlijk is, hield hij ook bij zijn keuze voor de beplanting rekening met de omgeving. Hij plantte bomen en struiken die op de heuvels natuurlijk aandeden, zoals St-Jansbroodbomen, dennenbomen, tijm, rozemarijn en brem.
Gaat u mee op avontuur in Park Güell? Voor een prachtig uitzicht over de hele stad volgt u de paden naar boven.

Adres: Carrer d'Olot
Metro: Lesseps
Openingstijden: mei-aug 10.00-21.00 uur, apr en sept 10.00-20.00 uur, maart en oktober 10.00-19.00 uur, nov-febr 10.00-18.00 uur.
Prijzen: Gratis
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)