Plaça de Catalunya

Dit is het centrale plein van de stad. Vanuit café Zürich met zijn heerlijke terrassen bekijkt u het gaan en staan op wat wij het hart van de stad noemen. Vanaf Plaça de Catalunya, waar u heerlijk kunt relaxen op een van de bankjes, loopt u direct de Paseo de Gracia in, de zogenaamde Champs-Élysées van Barcelona. Aan deze brede straat vindt u een duizelingwekkende hoeveelheid winkels, bars en tapas-restaurants.

Indeling van het plein
Op Plaça de Catalunya is het een komen en gaan van mensen, het plein ligt immers zeer centraal. Negen wegen vertrekken hiervandaan in alle windrichtingen de stad in. Gelukkig is het plein van het drukke verkeer afgeschermd door rijen bomen, waaronder u wat schaduw kunt vinden op warme dagen. Ook kunt u verkoeling zoeken bij een van de fonteinen op het plein, die 's avonds prachtig verlicht zijn.
Van de beelden en monumenten op Plaça de Catalunya noemen we graag het lieve beeldje La Deesse, de godin die haar dagen mijmerend op een verhoging in het water doorbrengt. Van de imposante bouwwerken die het plein omringen is dat van de Spaanse bank het meest opvallend.

Startpunt van de Ramblas
Aan de zuidkant van Plaça de Catalunya kunt u beginnen aan een wandeling over de legendarische Ramblas. Hier flaneert u, kijkt u en wordt u bekeken. Kleurige levende standbeelden, marktkraampjes, bloemenstalletjes en vogelverkopers strijden hier om uw aandacht. De Ramblasboulevard eindigt bij de haven Port Vell.

Adres: Plaça de Catalunya
Metro: Catalunya