Museu Picasso

Hét museum voor wie van deze excentrieke schilder is gecharmeerd. Aan de Carrer de Montcada bevindt zich sinds 1968 het Picasso-museum met een rijke verzameling, vooral uit zijn Barcelona-periode (1895-1904). Let vooral ook op de gotische binnenhof en de fraaie galerij met spitsbogen.

Beginjaren in armoede
Op 25 oktober 1881 werd Pablo Picasso geboren in Málaga. Hij studeerde aan de kunstacademie in Madrid en trad als kunstschilder in de voetsporen van zijn vader. Zoals veel kunstenaars in die tijd, sleet Picasso de eerste jaren van zijn carrière voornamelijk in armoede. Tijdens zijn jonge jaren in Parijs verbrandde hij veel van zijn tekeningen om het kamertje waar hij woonde warm te stoken... Gelukkig hangt veel van zijn bewaard gebleven vroege werk in Barcelona.

Tussen Frankrijk en Spanje
Vanaf 1907 kreeg Picasso meer bekendheid, onder andere omdat hij in Parijs de grond legde voor de kunstvorm Kubisme. De kunstschilder reisde tijdens zijn leven veel heen en weer tussen Frankrijk en Spanje. In Parijs hangt een groot aantal van zijn latere werk in het Musée Picasso.

Adres: Carrer Montcada 15-23
Metro: Jaume I
Openingtijden: di-zo 9.00-19.00 uur, maandag gesloten.
Prijzen: €11,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)