Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Een ziekenhuis als toeristische attractie? De bijzondere architectuur van dit ene hospitaal, het Hospital Sant Pau, maakt een bezoek toch echt de moeite waard. Het is alsof u een museum binnenwandelt.

Catalaanse Art Nouveau
Het ziekenhuis, dat zich ten noord-oosten van het centrum bevindt, werd ontworpen door de architect Domenech i Montaner in 1902. De bouw duurde een dikke achtentwintig jaar. De bijzondere architectuur valt onder de noemer Modernisme Català, de Catalaanse variant van de Art Nouveau en Jugendstil.
Het bijzondere bakstenen bouwwerk herbergt een aantal ziekenzalen die zijn ondergebracht in kleine paviljoens. Deze paviljoens zijn met elkaar en met het hoofdgebouw verbonden door een doolhof van gangen. Ieder patiëntenpaviljoen is anders opgezet en heeft zijn eigen unieke sfeer.

Aangename plek voor patiënten
Het ziekenhuis is nog gewoon in gebruik. Bij binnenkomst in het hoofdgebouw moet u zich eens voorstellen hoe de patiënten zich voelen in deze met kunstwerken en mozaïek versierde omgeving! Kosten noch moeite zijn gespaard om er een aangename plek van te maken. Van de fraaie, inpandige kerk tot de sfeervolle bibliotheek: men kan hier alle kanten op. De afgelopen vijftig jaar is het ziekenhuis sterk gemoderniseerd om tegemoet te komen aan de eisen van deze tijd.

Als u wilt, kunt u in de ochtenduren aansluiten bij een rondleiding door het gebouw.

Adres: Carrer de Sant Antoni Maria Claret 167
Tel: 93 291 90 00
Metro: Hospital Sant Pau
Openingstijden: dagelijks, 24 uur.
Prijzen: Gratis
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)