De Ramblas

Dé winkel- en flaneerstraat van Barcelona. Wie Barcelona zegt, zegt las Ramblas. 'La Rambla', zoals de Catalanen deze straat zelf noemen, is de mythe en de droom van Barcelona. Het is de hartslagader van de stad en het decor van een veelbewogen geschiedenis.
Dit is dé plek om te kijken, om te flaneren, om lekker tapas te eten, om naar de vogeltjesmarkt te gaan, om te genieten van straattheater en nog veel meer. Er zijn maar weinig plekken op aarde waar u zich meteen zo thuis zult voelen als op de Ramblas. Het is er knus, gezellig en levendig. Typisch Catalaans!

Marktkraampjes en straatartiesten
La Rambla is de 1200 meter lange wandelstraat die loopt van de Plaça de Catalunya tot aan het standbeeld van Christoffel Columbus, het Monument a Colon, aan de haven. De boulevard staat vol met toeristische marktkraampjes en straatartiesten. La Rambla loopt dwars door het midden van de stad met aan de ene kant de gotische wijk en aan de andere kant de artiestenbuurt El Raval. De laan is gedeeltelijk autoloos want heeft in het midden een brede voetgangerspromenade.

Een slok water uit de fontein
In vroeger tijden was de Rambla een droge rivierbedding die in tijden van regen er voor zorgde dat het water weg kon stromen richting zee. Nu is het, behalve een zeer aantrekkelijk voetgangersgebied, ook een verkeers-ader. Voordeel hiervan is, dat de bus er bij meerdere haltes stopt en ook met de metro bent u er in en wip. Vergeet niet wat water te drinken uit de fontein Font les Canaletes. De legende vertelt dat wie hier een slok neemt, zeker terug zal keren naar Barcelona. Dat wordt dus dringen rond de fontein!

Adres: La Rambla
Metro: Catalunya/Liceu/Drassanes