Barcelona is een topper met vele unieke bezienswaardigheden.

Barcelona heeft als hoogtepunt van de bezienswaardigheden de talrijke bouwwerken van Gaudi. Maar Barcelona heeft nog zo veel meer te bieden dat een verblijf van een weekend niet genoeg is.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Wie de bezienswaardigheden van Barcelona op een rij zet, heeft in een mum van tijd een top 10. De stad barst bijna uit zijn voegen van de schitterende bouwwerken. Natuurlijk wil iedereen de publiekslievelingen zien, zoals het magische Park Guëll van Gaudí, de kathedraal Sagrada Familia, de oeroude wijk Barrio Gotico. En natuurlijk wil niemand een wandeling over de Ramblas missen, er een bord tapas bestellen en stilstaan bij de knappe straatartiesten. Wat een stad!
Tip: zorg dat u ook de bezienswaardigheden in Barcelona opzoekt die minder in het oog springen. Een klein museum, een verrassend straatje, een lommerrijk park dat geurt van bloemen. Buig u over de fontein Font les Canaletes en neem er een slokje van het water: dan weet u zeker dat u op een dag zult terugkeren in Barcelona.

Barcelona

Bezienswaardigheden

Barcelona, De Ramblas

De Ramblas

De Ramblas staan vast in uw top vijf van niet te missen bezienswaardigheden tijdens uw stedentrip Barcelona. Op de Ramblas, de fleurige boulevard die de oude stad doorkruist, flaneren de Barcelonezen en toeristen bijna hand in hand en koopt u allerhande leuke souvenirs.

Lees meer

Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya is een mooi startpunt van uw wandeling over de fameuze Ramblas. Misschien wilt u hier eerst even uitrusten op een bankje en een tijdje gniffelen om de streken die de vele duiven met de voorbijgangers uithalen. Op Plaça de Catalunya start ook uw dagje shoppen.

Lees meer
No text

Sagrada Familia

Wie Barcelona zegt, zegt La Sagrada Família. Deze door de kunstenaar Gaudí gebouwde kathedraal is nog steeds niet af en zal dat voorlopig ook niet zijn. La Sagrada Família bekijken is een van de hoogtepunten van uw reis. Geen mens mag Barcelona verlaten zonder de Sagrada Família te hebben bezocht.

Lees meer

Barrio Gotico en de kathedraal

La Seu is de koningin onder de kathedralen van Barcelona. Statig en fier rijst zij uit boven de gotische wijk, Barrio Gotico. Dwaal door het roerige en levendige middeleeuwse wijkje en bezoek daarna de kathedraal La Seu. Een kaarsje opsteken kan geen kwaad.

Lees meer
No text

Camp Nou

Camp Nou doet de harten van vele voetballiefhebbers sneller kloppen. Voelt u dat ook, zorg dan dat u hem niet mist, de Camp Nou Tour! Bezoek het enorme stadion en zie met eigen ogen waar onze jongens hebben gevoetbald. Camp Nou wordt jaarlijks bezocht door vele fans van FC Barcelona.

Lees meer

Carrer Petritxól

Carrer Petritxól is een heel bijzonder straatje van Barcelona. Stap terug in de tijd en loop door dit smalle, sfeervolle, authentieke stukje stad. Carrer Petritxól is één van de juweeltjes die u zou kunnen missen als u alleen maar op de gebaande paden zou blijven.

Lees meer

Casa Milà

Barcelona is ook de stad van het betoverende Casa Milà. Gaudí lapte bij het bouwen van dit complex alle bestaande architectonische wetten aan zijn laars. In Casa Milà is geen rechte hoek te vinden en tuimelt u van de ene verbazing in de andere. Een bezoek aan dit fenomenale gebouw is een must.

Lees meer

Font Màgica

Font Màgica, de Magische Fontein, zorgt behalve voor een water- en lichtshow ook voor opgewonden kreten en flitsende fotocamera's. Font Màgica mag u niet missen. Beleef aan het begin van de avond een moment van plezier en verbazing op de helling van de heuvel Montjuïc.

Lees meer

Fundació Antoni Tàpies

Antoni Tàpies is een grote naam in Barcelona. Deze moderne kunstenaar, die leefde in de vorige eeuw en stierf in de huidige, heeft werk nagelaten waaruit passie spreekt. Voor Antoni Tàpies is, op zijn Barcelonese geboortegrond, dit museum ingericht.

Lees meer

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Met doktoren en ziekenhuizen wilt u natuurlijk niets te maken hebben tijdens uw vakantie. Toch moet u eigenlijk gaan kijken in het Hospital Sant Pau. Dit gebouw herbergt namelijk een schat aan verrassende architectuur en kunst. In Hospital Sant Pau ziet u hoe anders een ziekenhuis kan zijn.

Lees meer

l'Aquarium

l'Aquarium is een enorm onderwaterland waar u goed kunt onderduiken als u even genoeg heeft van de hitte in Barcelona. Laat u onderdompelen in een wereld die u anders nooit met het blote oog te zien zou krijgen. l'Aquarium is een prima idee voor een dagje uit met het hele gezin.

Lees meer

La Boquería

La Boquería is de fameuze versmarkt van Barcelona. Doordat de stad zo dicht aan de kust ligt, is verse vis één van de belangrijkste producten. La Boquería is een lust voor het oog, een weldaad voor de neus en een recept voor een geslaagde ochtend of middag.

Lees meer

Monumento de Colon

Een man kijkt uit over zee. Peinzend wijst hij in de verte en vraagt zich af waar de volgende reis heen zal gaan. Het is Christopher Columbus, in brons gegoten, die u ziet staan bovenop de metershoge zuil die zijn standbeeld een bodem geeft.

Lees meer

Museu Cosmo Caixa

Wilt u de kinderen een plezier doen, trakteer ze dan op een dagje naar het museum... ja echt! Cosmo Caixa, het wetenschapsmuseum, neemt u en uw kinderen mee op een reis door de wereld van de wetenschap. Een reis die hen en u nog lang zal heugen.

Lees meer

Museu d'Art Contemporani

MACBA is de afkorting van de welluidende Spaanse naam Museu d'Art Contemporani. Bij MACBA komt iedere kunstliefhebber ruimschoots aan zijn trekken. Een bezoek aan dit museum staat garant voor een paar uur ongegeneerd smullen van meesterwerken uit onder andere de tweede helft van de 20e eeuw.

Lees meer

Museu d'Art Modern

Museu d'Art Modern is een walhalla voor iedere liefhebber van kunst. In het Museu d'Art Modern wordt de bezoeker op sympathieke wijze meegenomen op een indrukwekkende kunstreis. U vindt er vooral werken van Catalaanse kunstenaars uit het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw.

Lees meer

Museu d'idées i invents de Barcelona

MiBa is een bijzonder leuk interactief uitvindersmuseum. Hier staat of zit u geen moment stil en uw kinderen al evenmin. MiBa biedt een keur aan verrassende nieuwigheden en in de museumwinkel koopt u echt originele souvenirs. MiBa zit ook nog eens midden in het centrum.

Lees meer

Museu de Cera de Barcelona

In Museu de Cera de Barcelona ontmoet u de groten der aarden...van was. Leuk om bijvoorbeeld een idee te krijgen van hoe Pablo Picasso aan het werk was in zijn atelier. In Museu de Cera de Barcelona komen persoonlijkheden tot leven...of bijna.

Lees meer

Museu de Historia de la Ciutat

Dring door tot de geschiedenis van Barcelona in het Museu de Historia de la Ciutat. De opgegraven voorwerpen spreken tot de verbeelding. De foto's en uitleg brengen u dichtbij vervlogen tijden. Het Museu de Historia de la Ciutat is interessant als u wilt weten hoe Barcelona eruit zag in een ver verleden.

Lees meer

Museu de la Xocolata

Het Museu de la Xocolata is het paradijs op aarde voor chocolade-verslaafden. Chocola in alle vormen, maten en soorten dringt zich op prettige wijze aan u op. Na afloop weet u er echt het fijne van! Het Museu de la Xocolata is een museum om uw vingers bij af te likken.

Lees meer

Museu Maritim

Museu Maritim praat u bij op het gebied van de scheepvaart. Havenstad Barcelona heeft haar eigen plek in de scheepvaartgeschiedenis. Het Museu Maritim brengt u hierover uitgebreid op de hoogte. Stap aan boord van de werf en laat u vertellen over een stuk Spaanse trots.

Lees meer

Museu Monestir de Pedralbes

Museu Monestir de Pedralbes is een bijzondere plek. Wilt u een voorbeeld zien van de Catalaanse gotische architectuur? Dan kunt u een bezoek brengen aan dit Museu Monestir de Pedralbes. Dwaal door de gangen en stel u voor hoe u de mompelende stemmen van de nonnen hoort weerklinken.

Lees meer

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Liefhebbers van kunst komen naar het Museu Nacional d'Art de Catalunya. Breng er een paar opwindende uren door en u weet, als u eenmaal weer buiten staat, alles over de kunstgeschiedenis van Catalonië. In het Museu Nacional d'Art de Catalunya vindt u werken van meesters vanaf de 13e eeuw.

Lees meer
No text

Museu Picasso

In het Picasso museum in Barcelona bekijkt u bekende en minder bekende werken van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar. Het Picasso museum is vooral heel interessant omdat u er getuige bent van de eerste schreden van de jonge Picasso op het schilderspad. Er hangen unieke meesterstukjes.

Lees meer

Palau de la Música Catalana

De naam voor het schitterende concertgebouw van Barcelona is een hele mond vol: Palau de la Música Catalana. Dit "paleis" is uniek in zijn soort en een must-see voor liefhebbers van Jugenstil en Art Nouveau. Palau de la Música Catalana staat onder andere bekend om zijn bijzondere lichtinval.

Lees meer

Parc de la Ciutadella

Uw stedentrip Barcelona voert u van de ene bezienswaardigheid naar de andere, van de Ramblas naar een keur aan musea en winkels. Heeft u even genoeg gezien? In het Parc de la Ciutadella brengt u een relaxed middagje door. Geniet van zon of juist van schaduw en pak even uw rust.

Lees meer
No text

Park Güell

Park Güell is wereldberoemd. Barcelona zou Barcelona niet zijn zonder dit aan de noordkant gelegen sprookjesachtige Park Güell. Geen mozaïeksteentje werd hier zonder liefde gelegd. Geen kronkelpaadje kreeg hier zonder reden zijn richting. Geen bremstruikje schoot hier toevallig wortel.

Lees meer

Plaça Reial

Sla bij uw wandeling over de Ramblas zeker af naar de gezellige Plaça Reial. Nu is het tijd om even uit te rusten, wat te drinken en mensen te kijken. Het sfeervolle plein Plaça Reial biedt u daarvoor een prima decor. Het is er gezellig druk en het is er goed toeven, in de zon of in de schaduw.

Lees meer

Poble Espanyol

Poble Espanyol, het openluchtmuseum, biedt u in één dag een inkijkje in wel vijftien verschillende Spaanse regio's. In Poble Espanyol ziet u voorbeelden van architectuur, gastronomie en handwerk. Zo ziet u wat Spanje nog meer te bieden heeft, behalve de magische stad Barcelona.

Lees meer
No text

Tablao Flamenco Cordobes

Bij Tablao Flamenco Cordobes, gelegen aan de Ramblas, wordt het moeilijk stilzitten. De flamenco spreekt tot de verbeelding en tot het hart. Bij Tablao Flamenco Cordobes brengen de dansers en muzikanten u helemaal in Spaanse sferen en u komt er met een warm hart en een vrolijk gezicht vandaan.

Lees meer