Barcelona is een topper met vele unieke bezienswaardigheden.

Barcelona heeft als hoogtepunt van de bezienswaardigheden de talrijke bouwwerken van Gaudi. Maar Barcelona heeft nog zo veel meer te bieden dat een verblijf van een weekend niet genoeg is.

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis krijgt u 4 uur gratis gebruik van een fiets inclusief routekaart en tips van locals.

Durft u van de gebaande paden af?

Wie de bezienswaardigheden van Barcelona op een rijtje zet, heeft meteen een top 10. De stad barst bijna uit zijn voegen van de schitterende bouwwerken. Natuurlijk wil iedereen de publiekslievelingen zien, zoals het magische Park Guëll, de Sagrada Familia en de oeroude wijk Barrio Gotico. En natuurlijk wil niemand een wandeling over de Ramblas missen. Maar wist u dat Barcelona opvallend veel verrassingen in petto heeft voor degene die van de gebaande paden afwijkt? Stap eens een klein museum in, of een onopvallend kerkje dat wat uit de loop ligt. Ga mijmeren in een lommerrijk park in een verscholen hoekje. Durf te verdwalen en zie wat voor moois u tegenkomt!

Flaneren over de Ramblas en kuieren langs de kust

De Spanjaarden zijn graag buiten, op straat, en dat is in Barcelona niet anders. Zoek een stoel in de zon in Barrio Gotico en bestel een bord tapas. Ook het centrale plein van de stad, Plaça de Catalunya, is een heerlijke plek om te zijn. Genoeg op bankjes en terrasjes gezeten? Kuier dan over de Ramblas naar de kust. Wat heerlijk dat deze stad aan zee ligt! Overdag is het hier flaneren geblazen en ’s nachts kunnen de remmen los tijdens de strandfeesten. Buig u trouwens aan het eind van de Ramblas even over de fontein Font de Canaletes. Neem een slokje van het water, dan weet u zeker dat u zult terugkeren in Barcelona.

Kunstmuseum of FC Barcelona?

Barcelona heeft door de tijden heen nauwe banden gehad met beroemde kunstenaars als Picasso, Miró en Dalí. De Catalaan Antoni Gaudí heeft daarbij wel het grootste stempel op de stad gedrukt. U komt veel bezienswaardigheden in Barcelona tegen van zijn hand. Deze zijn te herkennen aan de organische, kleurrijke mozaïekstijl. Kunstmusea bezoeken? De stad heeft er vele, maar ook andere musea zijn de moeite waard. Het Maritiem Museum is bijvoorbeeld een aanrader, u leert er alles over het scheepvaartverleden van Spanje. Ook het FC Barcelonamuseum bij het legendarische voetbalstadion Camp Nou is een topattractie.

Barcelona

Bezienswaardigheden Barcelona

Wij hebben de top 6 bezienswaardigheden voor u geselecteerd.

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Barcelona