Poble Espanyol

Dit “dorp in een stad” is een levensgroot model van een typisch Spaans dorp (pueblo). Het bestaat uit 117 kopieën van bekende Spaanse gebouwen. In dit park zijn vijftien regio´s van Spanje vertegenwoordigd en hierdoor krijgt u de kans om bijna het hele land te zien zonder het Poble Espanyol te verlaten...

Traditioneel en modern handwerk
Zoals in een echt openluchtmuseum gebruikelijk, vindt u hier tal van winkeltjes en bedrijfjes in oude stijl, waar handwerklieden hun publiek trakteren op demonstraties. Poble Espanyol biedt echter ook een platform voor modernere handenarbeidtechnieken. Neem een kijkje bij Arlequí Màscares, waar verfijnde objecten van papier maché te zien zijn, of bekijk de mini-mandjes van La Pescallunes. Vergaap u aan spulletjes gemaakt van glas, textiel en keramiek.

Spanje culinair
In het "dorp" worden allerhande culinaire activiteiten georganiseerd, opnieuw met het doel u wat te leren over de Spaanse tradities en cultuur. U doet er sowieso goed aan een hapje te eten in één van de restaurantjes. Ook een wandeling door de moestuin behoort tot de mogelijkheden. Hier ziet u wat er zoal in de verschillende Spaanse regio's aan eetbare planten groeit en bloeit.
Raakt u niet uitgekeken? Dan zijn er nog de galeries met exposities van moderne kunst en de beeldentuin.

Adres: Avda. de Francesc Ferrer i Guàrdia 13
Tel: 935 086 300
Metro: Hostafrancs/Poble Sec
Openingstijden: ma 9.00-20.00 uur, di-do en zo 9.00-0.00 uur, vr 9.00-3.00 uur, za 9.00-4.00 uur.
Prijzen: € 11,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)