De Sacré-Coeur

Vanuit heel Parijs kunt u de Sacré-Coeur zien liggen op de heuvel Montmartre. De plafond- en wandschilderingen zijn erg indrukwekkend. Wie hier komt, bekijkt natuurlijk niet alleen de kerk. Het terras en de trappen voor de kerk bieden een magnifiek uitzicht over de stad Parijs. Hier kunt u gerust een uurtje zitten genieten van het Parijse zonnetje met een baguette of een Croque Monsieur in uw handen. Op een steenworp afstand ligt het beroemde schildersplein Place du Têrtre. Laat u zich hier vereeuwigen door een karikaturist of een schilder? Het is de moeite waard, het resultaat is vaak hilarisch!

Geschiedenis van de basiliek
De Sacré-Coeur werd door de katholieken gebouwd ter nagedachtenis aan de 58.000 slachtoffers van de Frans-Pruisische oorlog (1870-1871). Vele gelovigen bidden er ook nu nog iedere dag en bezoekers steken er een kaarsje op. Ook qua architectuur en kunst is de Sacré-Coeur interessant. De basiliek is door verschillende architecten gebouwd en combineert daardoor twee verschillende stijlen: Romaans en Byzantijns. In de basiliek vindt u een groot mozaïek van Jezus, die met gestrekte armen en een stralend hart over de wereld uitkijkt.

Klimmen of kabelbaantje
Om de Sacré-Coeur en Montmartre te bereiken moet u een klein beetje moeite doen. Het dichts bijzijnde metrostation ligt op tien minuten loopafstand en dan moet u nog naar boven klimmen. U kunt kiezen tussen de steile trap en de kabelbaan. Een avontuur op zich!

Adres: Parvis de la Basilique
Metro: Pigalle/Anvers/Abbesses
Openingstijden: 6.00-22.30 uur
Prijzen: Gratis (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)