Eiffeltoren

La Tour Eiffel werd naar aanleiding van de wereldtentoonstelling van 1889 ontworpen door Gustav Eiffel. Wanneer u Parijs eens in één overzicht wilt zien, dan moet u hem beklimmen! Zoekt u er bij voorkeur een heldere, zonnige dag voor uit. U moet wel geduld hebben. Er staan vaak gigantische rijen maar er is geen betere plek denkbaar om van het magische uitzicht over de stad te genieten.
De Eiffeltoren is compleet uit ijzer opgebouwd (ruim 12000 elementen), is in totaal 300 meter hoog en heeft verschillende verdiepingen. Eenmaal boven zult u merken dat de toren iets'zwiept'....inderdaad..hij geeft mee met de wind en dat is maar goed ook!

Symbool voor Parijs
Al meer dan 120 jaar het trotse en onmiskenbare symbool van de Franse hoofdstad, wordt deze alom bekende toren door sommige zelfs gezien als een wereldwonder. Het is natuurlijk ook ongelofelijk hoe zo'n immens groot bouwwerk ontworpen en gebouwd kon worden. Toen Gustave Eiffel dit deed wist hij niet dat zijn geesteskind in de daaropvolgende eeuw zo'n zes miljoen bezoekers per jaar zou trekken.

Overdag en 's avonds
Bezoekt u de Eiffeltoren overdag? Dan kunt u goed het imposante smeedwerk van de ijzeren pijlers bekijken. Kom dan als het donker wordt nog eens terug want de toren is 's avonds altijd prachtig verlicht en van veraf al te bewonderen. De beste plek om dit te doen is vanaf Place du Trodadéro (metro Trocadéro). U staat daar zeker niet alleen. Nog verder weg? Het draaiende licht bovenin de toren is zelfs op een afstand van 80 km te zien. Paris by night!

Adres: Avenue Anatole France
Metro: Bir-Hakeim/Trocadéro
Openingstijden: 15 juni t/m 1 september 9.00-0.00 uur, rest van het jaar 9.00-23.00 uur
Prijzen: variabel €5,- tot €14,50
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)