Bekijk alle hotels

Notre-Dame

De Notre-Dame is een imposante, in vroeggotische stijl opgetrokken kathedraal op het eiland midden in de Seine, 'Ile de la Cité', in het centrum van Parijs. De kathedraal werd in opdracht van bisschop Maurice de Sully gebouwd in de tijd van Lodewijk VII. De eerste steen werd in 1163 door paus Alexander III geplaatst. De bouw werd in 1345 voltooid. De twee niet afgemaakte torens van de kathedraal kunnen beklommen worden, waardoor u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Binnen in de kerk staat een mooi en groot orgel, bestaande uit meer dan 7000 pijpen. In de Notre-Dame worden drie relikwieën van Christus bewaard: een stukje van het kruis van Jezus, zijn doornenkroon en één van de nagels waarmee hij gekruisigd zou zijn.

Klokkenluider van de Notre-Dame
Het boek "De Klokkenluider van de Notre-Dame", dat Victor Hugo in 1831 schreef, speelt zich bijna volledig af in de kathedraal en gaf de Notre-Dame de Paris wereldbekendheid. Het gaat over de liefde van de klokkenluider Quasimodo voor de beeldschone zigeunerin Esmeralda. Het boek werd meermalen verfilmd, zelfs Disney maakte er een tekenfilm van. Vooral boven zult u ongetwijfeld herinnerd worden aan deze bijzondere figuur, ooit nog treffend weergegeven door Charles Laughton.

Kunstschatten en uitzicht
De vele historische kunstschatten, de prachtige raamrozetten, de legendarische waterspuwers en de uitzichten op Quartier Latin, La Tour Montparnasse en de Seine maken een bezoek aan de kathedraal echt de moeite waard. De Notre-Dame, maar ook het gezellige pleintje ervoor, behoren tot de meest waardevolle trekpleisters van Parijs.

Adres:6 Parvis Notre-Dame - Place Jean-Paul II
Tel: +33 (0)1 42 34 56 10.
Metro: Cité/Saint-Michel/Hôtel de Ville
Openingstijden: ma-vr 8.00-18.45 uur, za en zo 8.00-19.15 uur
Prijzen: Gratis (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)
Bekijk alle hotels in Parijs