Bekijk alle hotels

Palais du Louvre

Palais du Louvre is momenteel één van de grootste musea ter wereld. In dit museum kunt u Egyptische, Romeinse, Oosterse en Griekse collecties bewonderen. U ziet hier meubelstukken, beeldhouwwerken en schilderijen waaronder de wereldberoemde Mona Lisa van Leonardo Da Vinci, een aantal jaren geleden nog uitgebreid beschreven in de bestseller van Dan Brown, de Da Vinci Code. De Mona Lisa werd in 1504 geschilderd en is wereldberoemd geworden door haar geheimzinnige lachje.

Plan uw bezoek en kies uw thema
Tegenwoordig is het museum zo druk bezocht dat er meestal lange rijen voor de ingang staan. Trekt u voor 'het Louvre' veel tijd uit of maakt u een selectie voordat u naar binnen gaat. Er is zo ongelooflijk veel te zien dat u veel interessante zaken zult moeten overslaan door tijdgebrek.
Het Louvre bestaat uit drie verdiepingen en acht afdelingen. Elke afdeling heeft zijn eigen thema en dat zorgt ervoor dat het museum voor iedereen interessant is. U kunt bij uw bezoek aansluiten bij een gids of gebruik maken van een audioset.

Adres: Musée du Louvre, 75058 Paris
Tel: 33 (0)1 40 20 53 17
Metro: Palais-Royal/Musée du Louvre
Openingstijden: dagelijks 9.00-18.00 uur, wo en vr tot 21.45 uur. Dinsdag gesloten.
Prijzen: Permanente collectie €12,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)
Bekijk alle hotels in Parijs