Geniet van vele bezienswaardigheden van Parijs.

Van de bezienswaardigheden in Parijs is de Eiffeltoren de meest bekende. De Arc de Triomphe, Notre-Dame, Sacré-Coeur…Welke in Parijs u ook noemt, ze zijn allemaal zeer de moeite waard.

Parijs, een plaatje!

Van alle bezienswaardigheden in Parijs is de Eiffeltoren de eerste die u de adem beneemt. Vanuit de lucht of bij het aankomen met de trein ziet u hem boven de stad uitsteken. Ingenieur Gustave Eiffel ontwierp hem voor de wereldtentoonstelling van 1889. De beste man moest eens weten hoeveel toeristen er nu iedere dag in drommen naar boven willen! U ook? Of gaat u eerst een van de beroemde kerken in Parijs bekijken, Notre-Dame bijvoorbeeld? Bezoek de Sacré-Coeur aan de noordkant van de stad het liefst ’s avonds. Dan baadt de witte basiliek in een sprookjesachtig licht. Vanaf het kerkplein op de heuvel kijkt u uit over nachtelijk Parijs: een plaatje!

Stad van liefde en kunst

Parijs is de stad van de liefde. Wandel hand in hand door de schilderachtige kunstenaarswijk Montmartre. Gaat u ook zo’n gekke karikatuur laten tekenen, of kijkt u liever van een afstandje toe? Boek een avond uit naar het cabaret en geniet vooraf van een hap en een dronk in de dynamische buurt Quartier Latin. Parijs ademt romantiek, maar is ook de metropool van de kunst. U heeft vast al tickets op zak voor het Louvre, waar werk hangt van vele grote meesters. Wie meer van de modernen houdt zal smullen van een paar uurtjes Centre Pompidou. Het curieuze cultuurcentrum van buizen en staal, met zijn roltrap aan de buitenkant, is op zichzelf al fascinerend.

Met de Fransen picknicken in het park

Welke van de bezienswaardigheden in Parijs u ook noemt, ze zijn allemaal eindeloos interessant. Natuurlijk houdt u uw to do-lijstje bij de hand, maar bedenk wel dat u het echte Parijs pas leert kennen als u gas terugneemt. Geniet van het gewoon lekker buiten zijn. Kuier langs de Seine, of boek een boottocht. Sla willekeurige straatjes in en snuffel rond op charmante marktjes. Zie hoe Franse families zich vermaken met een picknick in het park. Verdwalen is helemaal niet erg, dan pakt u toch gewoon een terrasje?

Parijs

Bezienswaardigheden

No text

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe neemt u mee terug naar de gloriedagen van keizer Napoleon. Anno Nu vormt de Arc de Triomphe het middelpunt van een zeer druk verkeersplein waar alleen de Fransen de regels lijken te kennen. Als u bovenop de Arc staat vervaagt de drukte beneden en heeft u een prachtig uitzicht.

Lees meer

Centre George Pompidou

Het Centre Pompidou mag u niet missen. Dit bijna clowneske gebouw ademt de sfeer van de experimentele jaren '70 en herbergt een indrukwekkende verzameling moderne kunst. Het Centre Pompidou is een platform voor cultuur en modernisme. Binnen, maar ook buiten op het plein gonst het van de kunstzinnige bedrijvigheid.

Lees meer

Cimetière du Père-Lachaise

Op Père Lachaise, Frankrijks drukst bezochte kerkhof, kunt u op zoek naar de laatste rustplaats van Jim Morrison en andere beroemdheden. U zult het zien: na een wandeling over het excentrieke Père Lachaise blijft u in verwondering achter.

Lees meer

Cité des sciences et de l'industrie

Een stedentrip Parijs kan ook een onvergetelijke ervaring zijn voor uw kinderen. U wisselt uw bezoek aan historische bouwwerken en beroemde kerken dan wel af met voor kinderen aantrekkelijke bezienswaardigheden. Het Cité des sciences et de l'industrie is een interactief museum waar jong en oud uren zoet zijn.

Lees meer
No text

De Sacré-Coeur

Sacré-Coeur, "de Suikertaart"... Vanaf het hoger gelegen Montmartre torent deze wit fonkelende basiliek uit boven de stad. Sacré-Coeur biedt letterlijk houvast aan hen die de weg kwijt zijn. De kerk is namelijk vanaf vele plekken in Parijs te zien en op dat moment weet u dat u naar het noorden kijkt.

Lees meer
No text

Eiffeltoren

Hoe hoog is de Eiffeltoren? Héél hoog als u er zelf bovenop staat! De Eiffeltoren kunt u trotseren door de ijzeren trappen te beklimmen maar u kunt ook de lift nemen. De Eiffeltoren is één van de beroemdste monumenten ter wereld. Wie wil niet minstens één keer in zijn leven met haar op de foto?

Lees meer

Hôtel de Ville

Het Hôtel de Ville is het gemeentehuis van Parijs. Eén keer per week kunt u aansluiten bij een rondleiding door het prachtige renaissancegebouw van het Hôtel de Ville. Het Hôtel de Ville biedt ruimte aan gratis exposities die erg geliefd zijn bij de Parijzenaars zelf.

Lees meer

Jardin du Luxembourg

In Jardin du Luxembourg bent u in één van de meest geliefde parken van Parijs. De Parijzenaars komen hier graag met hun kinderen met de bootjes in de vijver spelen. Jardin du Luxembourg is in trek bij studenten en geliefden spreken er af. Voor wie even bij wil komen...

Lees meer

Montmartre

Montmartre staat bekend om zijn Place du Têrtre, waar straattekenaars u voor een paar centen portretteren. Alleen kijken staat echter ook vrij op Montmartre. De sfeer is hier uniek en omdat het op een heuvel ligt aan de noordkant van de stad, heeft u een totaal ander uitzicht over Parijs.

Lees meer

Musée d'Orsay

Het Musée d'Orsay is een must-see als u een liefhebber bent van Van Gogh, Monet of Renoir. U vindt hier een indrukwekkende greep uit hun werk. Ook andere laat-19e eeuwse kunstenaars nemen een prominente plek in binnen het Musée d'Orsay.

Lees meer

Musée de l'Orangerie

Kunstminnaars raken niet uitgekeken in Parijs. Musée de l'Orangerie is een pareltje van schoonheid. Musée de l'Orangerie is gevestigd in de voormalige plantenkas van de Tuilerieën, de zogenoemde "orangerie".

Lees meer

Musée du Quai Branly

Het Musée du Quai Branly, op een steenworp afstand van de Eiffeltoren, is leuk als u eens een blik op het culturele erfgoed van een ander werelddeel wilt werpen. Ga na het rondneuzen wat eten in de sympathieke binnentuin van Musée du Quai Branly.

Lees meer

Musée Picasso

Het Musée Picasso is een trekpleister van wereldformaat voor liefhebbers van de Spaanse kunstenaar. Parijs was de bakermat van zijn beroemdste werken en het is een lust voor het oog ze in dit Musée Picasso allemaal bij elkaar te zien.

Lees meer

Musée Rodin

Een parel onder de Parijse musea is het Musée Rodin. Met name de grote kunsttuin is bijzonder. Lopend over de paadjes vervaagt de drukke buitenwereld en het lijkt alsof de beelden van Auguste Rodin er op hun natuurlijke plek staan. U wordt hier werkelijk betoverd...

Lees meer
No text

Notre-Dame

Belle Notre-Dame de Paris...Deze unieke kathedraal wordt intensief bezocht door pelgrims, die er handgeschreven gebeden achterlaten. Notre- Dame gaat ook met haar tijd mee: tegenwoordig kunt u op afstand een gebed aan de voet van het beeld van de Heilige Maagd laten bezorgen. Via internet...

Lees meer

Opéra

Bij l'Opéra kunt u genieten van een klassiek avondje uit. l'Opéra de Paris biedt u bijvoorbeeld balletvoorstellingen. Combineer uw mooiste kleren uit de koffer en begeef u onder het Franse publiek. U kunt l'Opera ook overdag bezoeken en u er vergapen aan de rijke barokke krullen en versierselen van bladgoud.

Lees meer
No text

Palais du Louvre

Het Louvre lokt u met de mysterieuze glimlach van de Mona Lisa naar binnen. U wilt wel dagenlang ronddwalen in het museum het Louvre. Er is zoveel te zien. Een stedentrip naar Parijs is pas werkelijk compleet als u in uw planning tijd inruimt voor een bezoek aan het Louvre museum. Bedenk van tevoren wat u er het liefst wilt zien.

Lees meer

Place de la Bastille

Place de la Bastille was ooit het dagelijks uitzicht van de politieke gevangenen in de vesting la Bastille. In 1789 bestormde een helse menigte opstandelingen la Bastille. De Franse Revolutie was een feit! Eigenlijk moet u hier bij even stil staan.

Lees meer

Place de la Concorde

Place de la Concorde biedt naast het oudste monument van Parijs een paar verrassende doorkijkjes. U kunt in de verte de Arc de Triomphe en het Louvre zien. Als u vanaf Place de la Concorde naar het noorden kijkt, ziet u La Madeleine en zuidwaarts Palais Bourbon. Een paar mooie foto's zijn zo gemaakt!

Lees meer

Pont Neuf

De Pont Neuf. Christo pakte hem helemaal in, beroemde acteurs en actrices dansten erop in romantische filmscènes en er werd zelfs een film naar de Pont Neuf genoemd. Wat een populariteit! Was hij dus altijd al in trek bij romantici, anno nu bezegelen geliefden er hun verbond met het geluid van de klik van een hangslotje.

Lees meer

Tour Montparnasse

Tour Montparnasse is een echte recordkraker met zijn hoogste dakterras van Parijs, zijn supersonisch snelle lift en Europa's hoogstgelegen restaurant. Tour Montparnasse is de werkplek van zo'n vijfduizend werknemers en trekt veel toeristen voor het uitzicht.

Lees meer
No text

Versailles

Versailles staat gelijk aan pracht en praal, aan rijkdom en macht maar ook aan symmetrie en orde. In Versailles, het enorme kasteel van de Franse Zonnekoning regeren goud en "glamour". Eenmaal buiten in de enorme tuinen zwaaien orde en geometrische wetten de scepter. Dwaal door de zalen en tuinen en voel u de koning te rijk.

Lees meer