Wat is hot in Parijs?

Het is vrijwel onmogelijk om 'niets' met Parijs te hebben. La ville d'amour heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de hele wereld! Paris, super!

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Uitgaan in Parijs, dan denkt u vast eerst aan lekker eten. De Franse keuken behoort niet voor niets tot de top van de wereld, dus logisch dat de avond gezellig aan tafel begint. Maar met een dinertje alleen is de kous natuurlijk niet af. Want de nacht is nog lang en dit is Parijs! De stad van de beroemde Moulin Rouge en de cancan, de dans waarbij de dames de benen hoog opzwaaien en de rokken laten ruisen. Niet alleen de Moulin Rouge biedt dit soort vermaak, ook bij Lido aan de Champs-Elysées kunt u van revuespektakel genieten. En kleinere barretjes hebben vaak een verrassend interessant programma. Liever dansen op moderne beats? Echte feestbeesten kunnen hun hart ophalen bij het uitgaan in Parijs. De vele clubs bieden absoluut kwaliteit en hebben ieder een uniek signatuur.

Parijs

Uitgaan

Bars

Bars in Parijs: ze zijn er in soorten en maten. Na een dag shoppen, bezienswaardigheden bekijken of flaneren is het goed ontspannen in zo'n gezellige trendy bar. Vaak is er live muziek en kunt u er bij mooi weer ook buiten "loungen".

Lees meer

Carnaval

Carnaval is een zuidelijk feest en wordt ook uitgebreid gevierd in Parijs. Het plezier spettert er van af bij de Franse variant van Carnaval. Mocht u in februari een tripje naar Parijs plannen...vergeet dan uw gekke outfit niet in te pakken. Alááf!

Lees meer

Crazy Horse

Crazy Horse brengt shows voor het voetlicht die erotisch getint zijn maar absoluut niet vulgair. Crazy Horse maakt u helemaal crazy met de bedrieglijke acts en betoverende danseressen die u steeds weer op het verkeerde been zetten. Wist u dat de kleedkamers van de vrouwen streng verboden toegang zijn voor mannen?

Lees meer

Discotheek La Locomotive

Discotheek La Locomotive staat de laatste jaren beter bekend als "La Loco" en is the-place-to-be tijdens een avondje stappen in Parijs. Wie gezien wil worden begint de zinderende nacht bij discotheek La Locomotive. Stap in die spreekwoordelijke nachttrein en ga feesten tot in de late, of vroege, uurtjes.

Lees meer

Discotheek La Scala

Een avondje stappen in Parijs kan een groot succes worden bij mega-discotheek La Scala. Jongeren van over de hele wereld hebben dit mekka voor dansliefhebbers al van binnen gezien. Een avondje stappen in Parijs wordt groot feest bij La Scala want uit-je-dak-gaan is hier het sleutelwoord.

Lees meer

Discotheken/Clubs

Discotheken en clubs in Parijs zijn goed voor een prima avondje swingen. Jongeren uit alle windstreken komen feesten in discotheken en clubs in Parijs. In de stad van de liefde worden op zo'n avond natuurlijk vriendschappen voor het leven gesmeed...Ontdek met ons de discotheken van Parijs.

Lees meer

Evenementen

Een stedentrip naar Parijs kan natuurlijk in het teken staan zijn van een rondgang langs bezienswaardigheden en musea maar het kan ook een heel andere reden hebben dat u de stad bezoekt: uw favoriete Franse feest, festival of evenement. Er zijn er namelijk nogal wat in de lichtstad!

Lees meer

Festival d'Automne

Het Festival d'Automne, het herfstfestival, is een aaneenschakeling van dans, theater en film. Wie van kunst en cultuur houdt moet, als hij toch in het najaar naar Parijs gaat, eigenlijk ook het Festival d'Automne niet overslaan. Op dit festival komen kunst en cultuur echt tot leven.

Lees meer

Festival Ile-de-France

Op het Festival Ile-de-France nemen internationale artiesten van groot en van klein formaat u mee in hun wereld van muziek. Het aanbod is enorm gevarieerd op dit Festival Ile-de-France. Wie van muziek houdt gaat hier een paar inspirerende dagen tegemoet. Dansschoenen aan, goede bui mee en op naar Parijs!

Lees meer

Halve marathon

Voor sportievelingen heeft Parijs, naast de Tour de France, de Marathon. De halve en hele Marathon worden in de maand maart georganiseerd. Misschien heeft u zich al ingeschreven en loopt u zelf wel mee in een van beide Marathons? Kijken en juichen mag ook hoor!

Lees meer

Harry's New York Bar

Harry's New York Bar is de oudste cocktailbar van Europa. De naam Harry's New York Bar zet u op het verkeerde been want de bar is toch echt helemaal Frans. Hier, in Parijs, werd het drankje de Bloody Mary bedacht. Bestel er maar eens eentje en bekijk Parijs daarna met andere ogen.

Lees meer

Hotspots in Parijs

Uitgaan in Parijs is echt hip, dus één ding is zeker: in Parijs hoeft niemand zich 's avonds te vervelen. Ga naar een van de trendy clubs en discotheken of duik met een cocktail op de bank in een bar. Uitgaan in Parijs, het "Paris by night" van de 21e eeuw...klik nu verder voor de Hotspots!

Lees meer

Jazz au fil de l'Oise

Jazz au fil de l'Oise is een festival voor liefhebbers van blues en jazz. Wie daar graag naar luistert en in november of december naar Parijs gaat, zit goed op Jazz au fil de l'Oise. De dagen worden korter maar de zinderende nachten langer en de jazzbands spelen de sterren van de hemel.

Lees meer

Les Etoiles du Rex

Fransen houden van film. Parijs telt dan ook meer dan driehonderd goedlopende bioscopen. Koop, als u naar de film wilt, het krantje de Pariscope. Dit kan u wegwijs maken in de vele keuzemogelijkheden. Of koop gewoon een kaartje voor Cinéma Rex. Dan zit u zéker goed.

Lees meer

Lido

Bij Lido op de Champs-Elysées komt u ogen en oren tekort. De dansgroep Bluebell Girls en de Lido Boy Dancers zorgen daar wel voor. Geniet van zeventig verschillende topartiesten, drieëntwintig verrassende decors en zeshonderd adembenemende kostuums. Lido staat voor geschiedenis en voor pure Franse nostalgie.

Lees meer

Marathon

Naast de halve Marathon in maart, organiseert men in Parijs de hele Marathon. Dé kans om een sportieve prestatie te leveren met als decor één van de mooiste steden ter wereld. De Marathon in Parijs is een sportieve attractie van formaat. Doet u mee of komt u aanmoedigen?

Lees meer

Moulin Rouge

Le Moulin Rouge, legendarische nachtclub van Parijs, vormde in 2001 het decor voor de gelijknamige film. Le Moulin rouge heeft een aantrekkingskracht die zijn weerga niet kent. De geschiedenis wordt bijna tastbaar en de stemmen van weleer zijn bijna hoorbaar. Laat de Moulin Rouge zelf zijn verhaal vertellen.

Lees meer

Open-air Cinema

Open-air Cinema is eigenlijk een topattractie als u niet kunt kiezen: naar de film of van het mooie weer genieten. Op het Open-air Cinema festival kan het allebei tegelijk. In een relaxte sfeer kijkt u gezellig film met gelijkgestemden, die ook liever buiten zijn in dit seizoen. Een aanrader voor filmfans en buitenmensen.

Lees meer

Paradis Latin

Komt u ook naar Paradis Latin? Als u van revue houdt, kunt u kiezen voor een voorstelling bij het in het populaire Quartier Latin gelegen theater Paradis Latin. Honderd jaar geleden stond hier al een klein maar befaamd theatertje. Het huidige gebouw is van de hand van Gustave Eiffel, de bedenker van de Eiffeltoren.

Lees meer

Quatorze Juillet

Op Quatorze Juillet gaan alle remmen los en viert Frankrijk zijn nationale feest. Rood, wit en blauw zijn de kleuren van Quatorze Juillet. U ziet ze vandaag overal in de stad. De Fransen zijn trots op hun land en op hun republiek en wie wil dat feestje nou niet met hen samen vieren?

Lees meer

Rock en Seine

Rock en Seine kan een reden zijn om in de zomer naar Parijs te gaan. Rock en Seine wordt ieder jaar drukbezocht. Drie dagen dansen, muziek en nieuwe vrienden maken onder de Franse augustus-zon, met een Frans kasteeltje en de stromende rivier als decor. Dit kan een ervaring worden om nooit te vergeten.

Lees meer

Roland Garros

U heeft Roland Garros, als tennisfan, vast al vaak vanaf de bank meegemaakt. Op Roland Garros laten de groten der aarde elkaar alle hoeken van het Center Court zien. Waarom niet een keer afgereisd naar de Franse hoofdstad om het eens zelf mee te maken?

Lees meer

Saint-Germain-des-Prés Jazz Festival

Saint-Germain-des-Prés Jazz Festival is niet te missen als u in de meimaand door Parijs loopt. Het festival is dan in volle gang en vele cafés en terrassen in de stad vormen het decor voor optredens van jazzbands en -artiesten. Het Saint-Germain-des-Prés Jazz Festival vindt plaats in de gelijknamige wijk.

Lees meer

Tour de France

De Tour de France mag in het jaar 2014 dan wel begínnen in Engeland...de Tour de France eindigt natuurlijk op de Champs-Elysées. Zorg dat u klaarstaat als de renners de laatste kilometers wegtrappen met als einddoel Parijs. Het is een unieke ervaring om hen "live" op te wachten!

Lees meer