Hotspots in Parijs

Er is in Parijs een duidelijk onderscheid te maken in discotheken. Zo zijn er klassieke, bijzondere en elitaire clubs, places-to-be en clubs voor alle leeftijden. De wijk rond de Moulin Rouge is van oudsher een hotspot voor de stad. Hier is het nog steeds elke avond tot in de late uurtjes heel gezellig en druk. Maar...er is natuurlijk meer.

Hotspots
De "hotspot" in Parijs is te vergelijken met de hotspot die we in Nederland kennen: dé plek waar men gezien wil worden! De discotheken zijn zeer groot en er komt veel publiek op af, van allerlei nationaliteiten. Qua muziek is er ook van alles en nog wat.
In Parijs komen er steeds meer nieuwe uitgaansconcepten bij. Jarenlang was de wijk Moulin Rouge zeer in trek bij het uitgaan. Nu zijn er veel méér gebieden die worden gezien als hotspot. Dit heeft vooral te maken met het feit dat elke wijk zijn eigen soort discotheken en bars heeft waar een bepaald publiek op afkomt.

Le Marais
Een voorbeeld van een levendig gebied is Le Marais. Hier bevinden zich veel kleine bars en discotheken. Vooral ideaal voor de mensen die niet van teveel drukte en chaos houden. Onder studenten is de wijk rond de Place de la Bastille zeer geliefd.

Buddha bar
De Buddha bar hoort echt thuis in de categorie hotspot. Zowel de locals als de toeristen zijn hier te vinden voor een drankje. De Buddha bar is onderdeel van de George V Group waar onder andere ook Barrio Latino bij hoort. Het is echt een bezoek waard want het heeft naast heerlijke ontspannende muziek ook goede cocktails.