Wat is hot in Parijs?

Het is vrijwel onmogelijk om 'niets' met Parijs te hebben. La ville d'amour heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de hele wereld! Paris, super!

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Wie wil winkelen in Parijs kan alle kanten op. De stad heeft een enorm aanbod voor iedere beurs en u vindt er vast en zeker wat uw hartje begeert, u vindt er uw ‘bonheur’, zoals de Fransen zo poëtisch zeggen. Een glimmend nieuw ensemble heeft u zo gespot, want Parijs is de hoofdstad van de mode. Ga voor peperdure merken naar de Champs-Elysées of de Avenue Montaigne, en stroop voor een meer redelijk geprijsde outfit de Rue de Rivoli af. Laat ook de vele winkelpassages en warenhuizen niet links liggen, zoals Galeries Lafayette en Printemps, u kijkt er uw ogen uit. Hip winkelen in Parijs en originele snuisterijen scoren? Dat kan in de vele boetiekjes in de wijken Le Marais en Saint Germain-des-Près. Ook heel leuk is een slentertocht over de vlooienmarkt.

Parijs

Winkelen

A la Civette

Sst...reclame maken voor roken mag eigenlijk niet maar uw rokertjes koopt u in Parijs natuurlijk bij de "Tabac". Hier volgt een geheime tip: ga eens naar A la Civette voor een prima sigaar. Op het terrasje aan de overkant kan de brand erin. Neem er een goed glas bij. Ssst.

Lees meer

Champs-Elysées

Een stedentrip Parijs is niet compleet zonder een wandeling over de Champs-Elysées. Op de Champs-Elysées een exclusieve aankoop doen? Alleen etalages kijken? Allebei leuk... Met kerst zijn de etalages extra mooi versierd. Als het dan ook nog begint te sneeuwen wilt u nooit meer naar huis.

Lees meer

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette, het zijn bijna mythische woorden. Galeries Lafayette geniet wereldfaam en het straalt één en al luxe uit. Als het even kan moet u er eigenlijk iets kopen. Al is het alleen maar om thuis te kunnen pronken met zo'n fancy tasje van Galeries Lafayette. Alleen kijken is trouwens ook leuk.

Lees meer

Markten

Is op de markt in Parijs uw gulden ook een daalder waard? Gelukkig rekenen de Fransen niet meer met hun oude munteenheid de franc maar gebruiken zij dezelfde vertrouwde euro als wij. Wie een woordje Frans wil spreken kan goed oefenen tijdens een bezoek aan de markt in Parijs.

Lees meer

Printemps Haussmann

Printemps Haussmann is de trendy buurman van het beroemde warenhuis Galeries Lafayette. Grote kans dat u bij Printemps Haussmann de tijd vergeet. Wie weet, misschien kunt u er net dat exclusieve artikel op de kop tikken dat u kunt showen na thuiskomst van uw stedentrip Parijs.

Lees meer

Shopping area's

Modestad Parijs biedt voor iedere beurs een bijzondere outfit. In grote warenhuizen en passages, op markten maar ook in trendy boetiekjes komt u erachter waarom de stad zo heet, modestad Parijs... Op zoek naar exclusieve spulletjes voor in huis? U moet kunnen slagen in een van de vele winkelgebieden.

Lees meer

Warenhuizen

Grote warenhuizen kent iedere wereldstad en het is leuk om er binnen te stappen tijdens uw stedentrip Parijs. In een van de grote warenhuizen in Parijs vindt u misschien net dat bijzondere cadeautje of koopt u die leuke set kleding. Dit is ook uw kans om te zien waar de Parijzenaars hun geld aan uitgeven.

Lees meer

Winkelpassages

Winkelpassages in Parijs kunnen een uitkomst zijn op druilerige dagen want de zon zit helaas niet bij de boeking van uw stedentrip Parijs inbegrepen. Gelukkig is het nooit een straf om een kerk of museum te "moeten" bekijken, of te gaan shoppen in een van de overdekte winkelpassages in Parijs.

Lees meer