Bekijk alle hotels

Markten

Overdekte markthallen zijn er tegenwoordig nog maar weinig in Parijs. De volgende markten zijn wellicht interessant voor u:

Beauveau-Marché d'Aligre, gelegen op de Place d' Aligre. Hier zijn zowel overdekte hallen als een buitenmarkt, buiten vindt u Antilliaanse en Afrikaanse spullen.

Een andere gezellige markt is La Chapelle, een markt daterend uit de 19e eeuw en gelegen in het 18e arrondisement. Hier vindt u waren uit alle windstreken, vooral Portugese spulletjes.

Eén van de bekendste vlooienmarkten is Les Puces de Paris de Saint Ouen in het 18e arrondissement. Deze markt ligt tussen Porte de Clignancourt en Porte de Saint Ouen. De markt is geopend van zaterdag t/m maandag en biedt zowel goedkope rommel als echt antiek. Een waarschuwing is op zijn plaats: het spel "balletje balletje" is hier erg populair, hiertoe kunt u zich beter niet laten verleiden.

De Marché Biologique is een sympathieke levensmiddelenmarkt met verse biologische producten op de Boulevard Raspail. Producten zijn vrij van conserveringsmiddelen maar de prijzen zijn wel wat aan de hoge kant. De markt staat er alleen op zondag.

Le Marche des Enfants Rouges is een sfeervolle markt vlakbij de Seine en één van de oudste levensmiddelenmarkten van Parijs. Een lust voor het oog met zijn prachtige kleuren en geuren van vers fruit en groenten. Ook bloemen, olijfolie en kaas zijn hier te koop. Aan de rand van de markt is een aantal leuke goedkope restaurantjes en cafés. Rue de Bretagne, dagelijks geopend.

Verder zijn er in Parijs ook boekenmarkten, bijvoorbeeld Brassens, in het 1e arrondissement in het gelijknamige Park Brassens. Iedere zaterdag en zondag kunt u hier terecht voor zowel nieuwe als tweedehands boeken. (onder voorbehoud van wijzigingen)Bekijk alle hotels in Parijs