Wat is hot in Parijs?

Door de verschillende wijken met ieder een eigen décor. Parijs is de stad van de liefde en natuurlijk mag een bezoek aan de Eiffeltoren niet ontbreken. Een populaire stedentrip!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Royaal gaan eten en drinken in Parijs kan een ervaring zijn om nooit meer te vergeten. De Michelingids is niet voor niets een Franse uitvinding! In Parijs, de hoofdstad van de gastronomie, kunt u het daarom zo gek maken als u zelf wilt. Dit is uw kans om u in stijl te laten verwennen in een prestigieuze zaak als La Tour d’Argent, met prachtig uitzicht op de Seine en Notre-Dame, of bij het superchique Le Cinq, waar meerdere Michelinsterren aan de muur prijken. En dit zijn nog maar twee van de vele grote namen. Gelukkig is Parijs ook de stad van sympathieke bistro’s en brasserieën, waar eten en drinken niet duur is maar wel goed. Het ontwikkelen van een verfijnde smaak maakt serieus onderdeel uit van de Franse cultuur en dat proeft u zelfs in het meest eenvoudige eettentje.

Parijs

Eten en drinken

Ballon Rouge

Le Ballon Rouge vertelt het verhaal van een jongen die opgroeit in een grauwe voorstad van Parijs. Le Ballon Rouge is ook de naam van een exclusief wijncafé in de Franse hoofdstad. In beide gevallen brengt de rode ballon geluk...In de film redt hij het jongetje en in het wijncafé zorgt hij voor vrolijke gezichten.

Lees meer

Brasserie Bofinger

In Brasserie Bofinger wordt geschiedenis levend en waant u zich in het oude Parijs. Stelt u het zich voor, de opbollende jurken en de heren met pruiken die binnenschrijden bij Brasserie Bofinger? Ratelende koetsjes zetten er hun opgedofte klanten voor de deur af. Nu is UW tijd gekomen om hier aan te schuiven.

Lees meer

Comptoir de la Gastronomie

Bij Comptoir de la Gastronomie gebruikt u een diner in Franse stijl, naar goede Franse gewoonte en bereid met liefde. Dit hoeft niet eens zo duur te zijn. Bij Comptoir de la Gastronomie kent men het klappen van de zweep en krijgt u heerlijke typisch Franse gerechten voorgeschoteld.

Lees meer

Eetgewoonten

De Franse keuken en lekker eten... Die twee zijn in één adem te noemen. de Franse keuken is wereldberoemd om zijn verfijnde smaakcombinaties. Een gouden kans om daar een graantje van mee te pikken tijdens uw verblijf. Het is wel leuk alvast iets te weten te komen over de Franse eetgewoonten en de Franse keuken.

Lees meer

Franse cafés

Cafés zijn er in Parijs in overvloed. In het Parijse café kunt u uw net-geschoten foto's bekijken, even een plaspauze inlassen, de dorst lessen of genieten van het "mensen kijken". Het zijn allemaal goede redenen om neer te strijken op het terras van een Frans café.

Lees meer

l'Atelier Joël Robuchon

l'Atelier Joël Robuchon is het domein van deze grote "chef de cuisine". Bij l'atelier Joël Robuchon kunt u eten als een koning. Verfijnde smaakcombinaties en tongstrelende begeleidende wijnen staan hier op het menu. Naderhand zult u begrijpen waarom de Franse keuken de beroemdste ter wereld is.

Lees meer

La Boulangerie

La Boulangerie ligt misschien wat uit de loop, maar wie echt wil genieten van de goede Franse keuken maar niet teveel wil betalen, moet soms een stukje buiten het centrum zoeken. La Boulangerie is een absolute aanrader. Dit is het favoriete restaurant van menige local.

Lees meer

La Tour d'Argent

Bij La Tour d'Argent staan iedere dag exquise Franse gerechten op het menu. Hoe u het ook wendt of keert, als u in Parijs bent kunt u niet om de Franse keuken heen en wie echt op chique wil gaat naar la Tour d'Argent. Voor wie zichzelf wil verwennen met een diner op hoog niveau, bereid door een Franse top-chef.

Lees meer

Lao Siam

Lao Siam is een pareltje onder de Aziatische eetgelegenheden in Parijs. Lao Siam ligt buiten het centrum en u moet er dus even voor omlopen maar dan kunt u naderhand ook gerust spreken van een onvergetelijke avond en een gastronomisch meer dan geslaagde ervaring.

Lees meer

Le 20 de Bellechasse

Le 20 de Bellechasse vindt u niet ver van het centrum. Bij Le 20 de Bellechasse, een gezellig, sfeervol bistrootje, kunt u 's middags en 's avonds, zeven dagen per week een zeer smakelijke maaltijd gebruiken. U bevindt zich in goed gezelschap, dat van een uitgebreide Parijse clientèle. Bon appetit!

Lees meer

Le Pantruche

Le Pantruche, een prima restaurant, vindt u niet ver van Montmartre en de Sacré-Coeur. Na een wandeling door de levendige straatjes van de artiestenwijk kunt u heerlijk eten bij Le Pantruche. Het is een restaurant zonder veel tierelantijnen maar met een zeer goede kaart. Wij wensen u smakelijk eten!

Lees meer

Restaurant Julien

Brasserie Julien heeft, naast een prima kaart, een authentiek Art Nouveau-decor om van te smullen. Beroemde gasten reserveren regelmatig een tafeltje bij Brasserie Julien. Misschien komt u Brad Pitt en Angelina Jolie wel tegen maar ook zonder beroemdheid in de buurt is het hier prima tafelen.

Lees meer

Valentin

Er zijn van die adresjes...waar alles anders is. Een voorbeeld is restaurant Valentin. De gerechten die u hier krijgt voorgeschoteld zijn bijzonder smakelijke, creatieve combinaties van verschillende keukens. Wie niet bang voor vernieuwing is, reserveert een tafeltje bij restaurant Valentin.

Lees meer

Waknine

Bij Waknine zit het 's middags vol. De Fransen maken iedere dag een klein feestje van het middagmaal. Waknine biedt warme spijzen, een goed glas wijn en geen haast want dat zijn de ingrediënten voor ieder geslaagd Frans "déjeuner". Volgen hoor, dit Franse voorbeeld.

Lees meer