Franse cafés

De Franse cafés zijn anders dan de Nederlandse. In Nederland is het gebruikelijk om de hele avond gezellig in het café te zitten met een glas bier of wijn. Dit is niet de bedoeling in een Frans café. Hier komt men binnen om snel een kop koffie of een glas wijn te drinken. De meeste cafés zijn dan ook 's avonds gesloten.

Genieten!
In de zomer is het een ander verhaal. De terrassen van de cafés aan de boulevards zijn dan wel plekken waar u langdurig kunt genieten van een heerlijk kopje koffie of glaasje rosé en natuurlijk van het voorbijtrekkende publiek. Kies waar u gaat zitten: voor het drinken van een drankje staand aan de bar worden lagere prijzen doorberekend dan wanneer u aan een tafeltje gaat zitten. Op het terras liggen de prijzen nog wat hoger. Een paar leuke adresjes:

Le Ballon Rouge
Een typisch wijncafé met een klein terras.
17 rue Abel Gance.
Tel: 01 74 30 75 79.

Café Rive Droite
Een leuk betaalbaar café midden in het centrum van Parijs. Op een zonnige dag zit u hier goed. U kunt er wat drinken maar ook een hapje eten.
Prijs vanaf €10,-
2 rue Berger, 1e arr.
Tel: 01 42 33 81 62.

Aux Folies
Een café dat bekend staat om zijn sympathieke uitstraling en leuke terras. Aangezien het in een multiculturele wijk ligt is er veel kleurigs te zien. Het interieur dateert uit de jaren '30.
8 rue de belleville, 20e arr.
Tel: 01 46 36 65 98.

Berthillon
Hier vindt u het ijs van Parijs! Ondanks dat Parijs niet bekend staat om zijn ijs kunt u hier een echt lekker of bijzonder ijsje halen. Het is vaak even wachten maar dat is de moeite waard.
29-31 rue saint Louis en l'ile, 4e arr.
Tel: 01 43 54 31 61.

(prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)