Versailles

Net buiten Parijs ligt het kasteel van Versailles, één van de grootste kastelen ter wereld. Het heeft meer dan zevenhonderd zalen, tweeduizend ramen en meer dan 1800 hectare aan tuinen en parken. De vader van Zonnekoning Lodewijk XIV ging regelmatig jagen in Versailles. Hij besloot er in 1624 een jachtpaviljoen te bouwen. In 1632 werd dit paviljoen vervangen door het huidige kasteel. Lodewijk XIV besloot om te verhuizen van het Louvre naar Versailles en maakte van dit paleis zijn thuisbasis.

De Spiegelzaal als decor voor de geschiedenis
In het Kasteel van Versailles kunt u de koninklijke vertrekken, de kapel, de koninklijke opera en de spiegelzaal bezoeken. Vooral deze laatste zaal is wereldberoemd. In dit vertrek hangen meer dan driehonderd spiegels die het licht reflecteren dat door de ramen naar binnen valt. In de spiegelzaal werd in 1919 het Verdrag van Versailles getekend dat een einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog.
Binnen kijkt u uw ogen uit maar buiten ook. U kunt hier wandelen in de fraaie symmetrisch vormgegeven tuinen en parken met hun tuinpaleisjes, fonteinen en beelden. Weet u dat u in de grootste kasteeltuin van Europa loopt?

Adres: Place d'Armes
Openingstijden: november-maart 9.00-17.30 uur, april-oktober 9.00-18.30 uur
Prijzen: vanaf €15,-
(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)