Montmartre

Dit is het echte Parijs! Montmartre ligt op een heuvel ten noorden van de stad en was vroeger de woonwijk van kunstenaars. Momenteel is Montmartre een ware toeristische trekpleister. Op het beroemde, pittoreske pleintje nabij de Sacré-Coeur, de Place du Têrtre, bevinden zich dagelijks talrijke kunstenaars bij wie u mooie schilderijen kunt kopen, uzelf kunt laten naschilderen of een karikatuur kunt laten maken. Om het plein bevinden zich diverse souvenirwinkels en restaurants. De beroemde basiliek de Sacré-Coeur ligt op een steenworp afstand en is zeker een bezoek waard. Al was het maar om even op de monumentale trappen te zitten en te genieten van alles wat zich voor uw ogen afspeelt.

Van Gogh en Toulouse-Lautrec
Als u iets verder wilt doordringen tot de ziel van Montmartre, verlaat dan dit drukke gedeelte en dwaal af naar de kleine straatjes eromheen. Misschien loopt u wel in de voetsporen van grote kunstenaars als Vincent van Gogh of Henri de Toulouse-Lautrec. Deze laatste was aan het eind van de 19e eeuw de grote illustrator van het nachtleven in de de ruige kunstenaarswijk en vele van zijn affiches zijn te zien in het Musée de Montmartre, 12 Rue Cortot.

Montmarte in nog vroeger tijden
Nog verder terug in de tijd behoorde de heuvel van Montmartre tot het buitengebied van Parijs. Er stonden tientallen windmolens in het dorp. Men dolf er gips en produceerde wijn van de druiven die er in de wijngaarden tegen de heuvel groeiden. Moeilijk voor te stellen nu want vandaag de dag verkoopt men er vooral...souvenirs!

Adres: Montmartre
Metro: Abbesses/Pigalle/Anvers