Telefoonnummer stedentrips.nl
Home  >>  Boedapest

Stedentrip Boedapest

 ( 23 hotels in Boedapest )

Boedapest, betoverende tweelingstad

Ontdek Boedapest
Hotels Eten & drinken Winkelen Bezienswaardigheden Uitgaan
 
 
 
 
 
Zoek en Boek
Bestemming
Aantal personen
Heenreis
Kalender
Datum terugkomst
Kalender
Vervoer
  
 
 
PijlCheck Beschikbaarheid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boedapest, Kettingbrug
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boedapest, Kettingbrug
 
Wat is hot in Boedapest ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overzicht Boedapest

Boedapest, die fraaie Oost-Europese stad die ooit wereldberoemd werd om haar thermaalbaden, heeft inmiddels de allure van een ware westerse metropool. De Donau doorsnijdt de stad in twee delen: het heuvelachtige Buda, met haar vele burchten, en het drukke vlakke Pest, het winkel- en zakencentrum van de stad, door velen beschouwd als hét centrum van Boedapest.
Algemeen
 
 
 
 
 
 
 
 
Eén van de mooist denkbare panorama's ziet u, als u vanaf de Paleisberg de weerspiegeling van de beroemde Kettingbrug en de prachtige Parlementsgebouwen in de Donau aanschouwt. Een indrukwekkend moment van schoonheid! Architectuurliefhebbers zijn in Boedapest ook op hun plaats. In de Hongaarse hoofdstad zijn een keur aan bouwstijlen te bewonderen. Van de gotische Matthiaskerk tot het in Jugendstil gebouwde Greshampaleis. De beste uitzichten bieden de Burchtwijk en de Gellértheuvel met zijn imposante citadel. Het autovrije Margaretha-eiland ligt als een drijvend park in de Donau. Naast de vele traditionele elementen kent de stad een bruisend nachtleven, met trendy discotheken en een rijk aanbod aan theater- en operavoorstellingen en een uitgebreid winkelaanbod. Dé autovrije winkelstraat is de Vaci utca, in het hart van Pest. Een ware cultuur op zichzelf vormen de traditionele koffiehuizen. Rond de 20e eeuwwisseling telde de stad er zo'n 500. Het zijn nu nog steeds vaak schitterende pronkzalen, gedecoreerd met marmer, brons, zuilen en spiegels. Houdt u van lekker uit eten gaan' Dan kan dat in Boedapest uitstekend. En vaak krijgt u tijdens uw diner gezelschap van een trio authentieke zigeunermuzikanten. Boedapest is een moderne stad met een onmiskenbare ouderwetse touch. Absoluut de moeite waard!
Bezienswaardigheden
Boedapest, een stad waar je nog steeds een 'orgineel' karakter vindt. Dit kunt u met name ervaren tijdens een bezoek aan één van de koffiehuizen. Schitterende gebouwen, waaronder de Parlementsgebouwen en de vele burchten in het heuvelachtige Buda, geven de stad allure. Als u vanaf de Paleisberg de stad aanschouwt, ziet u één van de mooist denkbare panorama's: de Kettingbrug, die Buda met Pest verbindt, en de Parlementsgebouwen, met hun weerspiegeling in de Donau. Wereldberoemd is Boedapest vanwege de thermale baden. Even relaxen en bijkomen van de indrukken die u in Boedapest heeft opgedaan tijdens uw stedentrip.
Ga naar bezienswaardigheden BoedapestBezienswaardigheden in Boedapest
Eten & drinken
Na de Koude Oorlog hebben de Westerse landen Boedapest ontdekt. Overal in de stad zie je restaurants met gerechten van over de hele wereld. In de Hongaarse keuken vindt u verschillende invloeden terug van de Servische, Oostenrijkse en Turkse keuken. Zware kost is een kenmerk van de Hongaarse keuken. Authentieke gerechten zijn de goulash, in Hongaarse kringen ketelgoulash genoemd. In tegenstelling tot alle andere soorten goulash is de ketelgoulash geen hoofdgerecht, maar een voorgerecht. Over het algemeen vindt u in de gerechten veel paprika en varkensvlees. Gerechten die u kunt uitproberen zijn halászlé (vissoep), pörkölt van het varken, rund of schaap met lescó en pacalpörkölt. Niet weg te slaan uit de Hongaarse cultuur zijn de zoete gebakjes en koekjes. De finishing touch tijdens het diner zijn de Hongaarse wijnen. Voorheen werden ze bestempeld als zoet, maar nu worden ze gezien als topwijnen. Tokaye is één van de beste wijnen uit de gelijknamige streek en Bikavér staat bekend als stierenbloed. Keuze genoeg om een overheerlijk Hongaarse diner te nuttigen inclusief een gebakje als dessert en als drankje een topwijn uit Hongaarse streken.
Ga naar eten & drinken BoedapestEten & drinken in Boedapest
 
 
 
 
 
Op de kaart
Op de kaart
Eten & drinken in Boedapest
MapKoffiehuizen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

Aanbevolen hotels

 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
Boedapest
Kleurrijk leuk drie-sterren hotel met een centrale ligging, op korte afstand van de Opera en het bekende plein Listz Ferenc Tér. Vriendelijk personeel en frisse kamers.
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 374,-p.p.
 
 
 
 
Accommodatie voorbeeld
 
 
 
 
Boedapest
Zeer verzorgd complex in een residentiële wijk van Boedapest, op loopafstand van het centrum en de bekende winkelstraat Váci utca. Er is klein dakterras met een mooi uitzicht en moderne en huiselijk ingerichte kamers.
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 322,-p.p.
 
 
 
 
Restaurant
 
 
 
 
Boedapest
Uitstekend 4 sterren hotel, de receptie, lobby en bar zijn gevestigd in een gerenoveerd badhuis, het op twee na grootst badhuis van Hongarije! Eén van de weinige hotels in Boedapest met een binnen- en buitenzwembad! De kamers zijn van alle gemakken voorzien en allen met parketvloer.
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 406,-p.p.