Wat is hot in Belgrado?

Bruisend, bekorend, intrigerend - Belgrado belééf je!

Er valt zoveel te ontdekken

Belgrado, het juweel op de kroon van de Balkan, is een stad die intrigeert, die bekoort op haar eigen, unieke wijze.

Gelegen aan de samenvloeiing van de rivier Sava in de Donau, van oudsher het kruispunt tussen oost en west, kende het een geschiedenis van verwoesting (ruim 30 keer) en wederopbouw. Het maakt Belgrado tot een unieke mix van Romeinse overblijfselen temidden van gebouwen uit de communistische era en hedendaagse architectuur.

Hoewel het meerdere interessante bezienswaardigheden kent, is Belgrado echter geen stad van overdaad aan prachtige monumenten of Midden-Europese verfijning. Het is een stad die het moet hebben van haar chaotische charme en tegelijkertijd ontspannen levenshouding.
Niet zonder reden heeft Belgrado steevast een topnotering op het gebied van uitgaansleven. Het is een bruisende metropool, met stadsleven en -amusement, 24/7. Belgrado bezoek je niet - Belgrado belééf je!

Absolute must-sees zijn de citadel met het bijbehorende Kalemegdan-park, het historische stadsdeel Zemun en Skadarlija, het 'Quartier Bohémien', met smalle, levendige straatjes en pleintjes omzoomd door gezellige restaurantjes, barretjes en terrasjes. Vaak wordt deze wijk vergeleken met Montmartre in Parijs.

Verleden en heden vindt u ook terug in het museumaanbod van Belgrado, met o.a. het Nationaal Museum, de Frescogallerie, de residentie van Prinses Ljubica en het Museum van de Servisch Orthodoxe kerk, maar ook in de Musea voor Moderne en Toegepaste Kunst. Daarnaast zijn diverse kerkgebouwen, paleizen en architectonische 'kunststukjes' die een bezoekje waard zijn.

Shoppen is één van de favoriete bezigheden van de inwoners van Belgrado. En niet voor niets, want het aanbod is groot, van moderne shopping malls en kleine snuffelzaakjes tot markten met lokaal vervaardigde producten en handwerk. Knez Mihailova, de voetgangerszone tussen Kalemegdan en Trg Republike en de Kralja Aleksandra Boulevard zijn een waar shopping-Walhalla.

Een cultureel avondje is geen probleem in Belgrado. Belgrado wordt ook door velen getipt als Nightlife hoofdstad van Europa en staat ook steeds weer in de top-10 van 'Partysteden' wereldwijd! De stad telt twintig theaters waar van Oktober tot Juni dagelijks voorstellingen plaatsvinden. Daarnaast kent de stad ook een rijk concertprogramma. Wat u beslist niet moet missen zijn de typische 'splavovi', hippe bars, cafés en clubs gevestigd op een boot, drijvend op de rivier.