Plan uw Stedentrip Birmingham

It’s time to be in Birmingham!

Birmingham is beslist geen saaie industriestad meer waar niet veel te beleven valt. De laatste decennia is Birmingham een gezellige en interessante stad geworden.

Er valt zoveel te ontdekken

Birmingham is een typisch Engelse stad met een rijk industrieverleden. De laatste jaren echter is Birmingham bezig met een ware culturele opmars. Niet alleen het aantal architectonische projecten neemt steeds meer toe, ook de culturele evenementen zijn kwalitatief hoogstaand en het vermelden meer dan waard.
Edmund street Birmingham
Birmingham stedentrip
Birmingham reuzenrad
Birmingham stedentrip
Stijl en cultuur maar ook charme zijn de drie pijlers die Birmingham tot een trendy en bruisende stad maken. Qua inwoners is Birmingham de tweede stad van Engeland, dus kan het haast niet anders dan dat nieuwe ideeën voortdurend het licht zien en vorm krijgen in tal van verrassende projecten. De stad telt heel wat vooraanstaande musea waar u kunst van ongeveer alle tijden kunt bekijken. Ook artiesten komen graag in Birmingham om op te treden in deze stad. Houdt u van lekker eten? Culinair kan Birmingham bogen op een traditie die uniek is in zijn soort. Baltirestaurants zijn typisch voor de stad en ontstonden tijdens de jaren '70 door de versmelting van verschillende Aziatische keukens. Hoewel de gerechten vaak pikant zijn, is het een must u eens aan zo'n schotel te wagen. Internationale keukens van de meeste landen vindt u vertegenwoordigd in Birmingham. En stappen? Uitgaan? Birmingham kent een bruisend nachtleven. Kiest u voor een Engelse pub, zoekt u de ontspannen sfeer van een loungebar op of gaat u liever helemaal uit uw dak op de dansvloer van een trendy club, in Birmingham vindt u het allemaal. En wist u dat Birmingham onlangs werd uitgeroepen tot regionale winkelhoofdstad, dankzij de talrijke shoppingcentra en winkelstraten met exclusieve, trendy of gewoon leuke boetieks. Birmingham, the place to be! Don't miss it.

De tweede stad van Engeland heeft de laatste decennia een complete metamorfose ondergaan, waarbij het ene na het andere prestigieuze project vorm heeft gekregen. Inmiddels staat Birmingham voor kosmopolitisch, dynamisch, trendy en cultureel en bestaat het centrum uit een unieke mix van historische en hypermoderne gebouwen. Dankzij de netflix serie Peaky Blinders wordt de stad steeds populairder.

Ga naar bezienswaardigheden

Hip of chique?

Birmingham is een waar winkelparadijs. Of u nu houdt van hip, chique of eigenwijs, u vindt het hier allemaal. De stad is de thuisbasis van de beroemde Bullring & Grand Central, de luxueuze Mailbox Birmingham en voor bling bling gaat u naar het wereldberoemde Jewellery Quarter. Van Harvey Nichols tot Selfridges Birmingham, tot een aantal prachtige arcades, de winkelstraten High Street en New Street en historische marken in het upcoming Digbeth, in Birmingham kunt u uw winkelhart ophalen.

Ga naar winkelen

Het nachtleven in Birmingham is in één woord energiek te noemen. Het grootste deel van de Brummies is vooral jong. Althans, jonger dan 35 jaar. Dit draagt ongetwijfeld bij tot de energie die in de stad heerst.

Ga naar uitgaan

Letterlijk en figuurlijk gevarieerd

Brindley Place is vooral 'the social scene'. Rondom de kanalen zijn talloze bars, café’s en restaurantjes. Het is een frivool gedeelte van de stad waar u zich in een sfeer van druk bezette terrasjes en bedrijvigheid van aangemeerde kanaalbootjes niet snel zult vervelen. Een ware must tijdens uw verblijf is om een keer eten in één van de vele restaurantjes van de Balti-driehoek. In de multi-culturele samenleving, zoals de stad die kent, hebben in de jaren ‘70 een aantal Aziatische keuken-culturen zich met elkaar vermengd. Daaruit is een geheel eigen keuken ontstaan, die je uitsluitend vindt in Birmingham, die Balti-keuken.

Ga naar eten en drinken

Hotelaanbod Birmingham

Birmingham
Onze tip

Hotel Hilton Garden Inn Birmingham Brindleyplace

Modern designhotel in een bruisend stadsdeel van Birmingham. Uitstekende uitvalsbasis voor uw bezoek aan deze stad.

3 dagen vanaf
€ 311,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details