Wat is hot in Leipzig?

Historische koopmanshuizen, passages, binnenhofjes en daarnaast moderne kunst en trendy shoppingcentra maken Leipzig een veelzijdige stad. Met de Duitse Nationa

Er valt zoveel te ontdekken

Historische koopmanshuizen, passages, binnenhofjes en daarnaast moderne kunst en trendy shoppingcentra maken Leipzig een veelzijdige stad. Met de Duitse Nationale Bibliotheek binnen zijn grenzen en beroemde ex-bewoners als Bach, Mendelssohn en Schumann geniet Leipzig bekendheid, met name als literatuur- en muziekstad.

Hier treffen het verleden en heden op elkaar: In de stad waar in 1989 een massademonstratie aan de basis stond van een vreedzame revolutie en daarmee de Duitse eenwording, vindt u prachtig gerestaureerde gebouwen uit de Renaissance, Barok en Art Nouveau tot aan Postmodernisme, theaters, musea en de dynamiek van een trendy wereldstad. Is er een mooiere ambiance denkbaar om te genieten van 'shopping-therapie'? De warenhuizen, boetieks en restaurants laten niets te wensen over.

Daarnaast heeft bijna geen enkele andere stad in Duitsland een groter cultureel aanbod dan Leipzig: variërend van Bach-concerten en voorstellingen in het Gewandhaus tot een populaire, veelzijdige cabaret-scene.

Lekker eten en drinken is uiteraard ook geen probleem: Op de kroegenmijl 'Drallewatsch' vindt u een keur aan restaurants, kroegen, en bar met vertier tot in de vroege uurtjes.