Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht met de veelgestelde vragen per categorie. Kies een Categorie, kies vervolgens een onderwerp en u ziet het antwoord op uw vraag.

Kies een categorie

Bagage
Betalen
Brexit en uw reis
Overig
Reisdocumenten
Sophie van Stedentrips.nl
Stedentrip boeken
Vliegreizen
Onderwerpen wijzigen
Reisdocumenten

Heb ik een visum nodig voor Rusland?

U heeft voor Rusland een visum nodig. Het aanvragen van een visum verschilt voor Moskou en St. Petersburg. Hieronder vindt u informatie daarover.

Hoe vraag ik een visum aan voor Moskou?

Voor Moskou dient u zelf een visum aan te vragen bij de ambassade of visumdienst. U kunt zelf uw visum aanvragen via de website: https://visa.kdmid.ru/. Voor het aanvragen van een visum heeft u wel altijd een uitnodigingsbrief nodig. Stedentrips.nl vraagt deze uitnodigingsbrief voor u aan. Hiervoor ontvangen wij graag een kopie van de paspoorten van alle reizigers per e-mail. Zodra Stedentrips.nl de uitnodigingsbrief heeft ontvangen uit Moskou, sturen wij deze per e-mail naar u toe. Hiermee kunt u dan bij de ambassade het visum aanvragen.

Hoe vraag ik een visum aan voor St. Petersburg?

Vanaf 1 oktober 2019 kunt u zelf een (gratis) e-visum voor St. Petersburg aanvragen indien u per vliegtuig naar St. Petersburg reist. Dit kan via de website https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_country_en.html.

Voordelen van een e-visum zijn:
  • SNEL: een e-visum wordt binnen 4 kalenderdagen uitgegeven, inclusief weekends en feestdagen.
  • GEMAKKELIJK: er zijn geen uitnodigingen of bevestigingen nodig. Vul het aanvraagformulier op de website in.
  • HANDIG: het is niet nodig uw vrije tijd of werkuren te verspillen om het consulaire bureau tijdens zijn kantooruren te bezoeken. De website werkt 24/7.
  • GRATIS: U hoeft niets te betalen om een e-visum te verkrijgen.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Indien u in bovenstaand overzicht geen antwoord op uw vraag heeft gevonden, dan kunt u per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen