Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht met de veelgestelde vragen per categorie. Kies een Categorie, kies vervolgens een onderwerp en u ziet het antwoord op uw vraag.

Kies een categorie

Bagage
Betalen
Brexit en uw reis
Overig
Reisdocumenten
Stedenreizen & het Coronavirus
Stedentrip boeken
Vliegreizen
Onderwerpen wijzigen
Reisdocumenten

Heb ik een visum nodig voor Rusland?

U heeft voor Rusland een visum nodig. Het aanvragen van een visum verschilt voor Moskou en St. Petersburg. Hieronder vindt u informatie daarover.

Hoe vraag ik een visum aan voor Moskou?

Voor Moskou dient u zelf een visum aan te vragen bij de ambassade of visumdienst. U kunt zelf uw visum aanvragen via de website: https://visa.kdmid.ru/. Voor het aanvragen van een visum heeft u wel altijd een uitnodigingsbrief nodig. Stedentrips.nl vraagt deze uitnodigingsbrief voor u aan. Hiervoor ontvangen wij graag een kopie van de paspoorten van alle reizigers per e-mail. Zodra Stedentrips.nl de uitnodigingsbrief heeft ontvangen uit Moskou, sturen wij deze per e-mail naar u toe. Hiermee kunt u dan bij de ambassade het visum aanvragen.

Hoe vraag ik een visum aan voor St. Petersburg?

Vanaf 1 oktober 2019 kunt u zelf een (gratis) e-visum voor St. Petersburg aanvragen indien u per vliegtuig naar St. Petersburg reist. Dit kan via de website https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_country_en.html.

Voordelen van een e-visum zijn:
  • SNEL: een e-visum wordt binnen 4 kalenderdagen uitgegeven, inclusief weekends en feestdagen.
  • GEMAKKELIJK: er zijn geen uitnodigingen of bevestigingen nodig. Vul het aanvraagformulier op de website in.
  • HANDIG: het is niet nodig uw vrije tijd of werkuren te verspillen om het consulaire bureau tijdens zijn kantooruren te bezoeken. De website werkt 24/7.
  • GRATIS: U hoeft niets te betalen om een e-visum te verkrijgen.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Indien u in bovenstaand overzicht geen antwoord op uw vraag heeft gevonden, dan kunt u per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen