Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht met de veelgestelde vragen per categorie. Kies een Categorie, kies vervolgens een onderwerp en u ziet het antwoord op uw vraag.

Kies een categorie

Bagage
Betalen
Brexit en uw reis
Overig
Reisdocumenten
Stedenreizen & het Coronavirus
Stedentrip boeken
Vliegreizen
Onderwerpen wijzigen
Stedenreizen & het Coronavirus

Waar kan ik heen op stedentrip?

Waar vindt u het meest complete reisadvies?

Voor de meest accurate informatie verwijzen wij u naar www.nederlandwereldwijd.nl van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Hier vindt u overzichtelijk per land de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze adviezen volgen wij ook als onze algemene richtlijn.

Welke gevolgen hebben de reisadviezen voor uw reeds geboekte stedentrip?

Hotelaccommodatie
Als hotels weer open mogen voor de Nederlandse reiziger, betekent dat niet dat alle hotels hun deuren ook daadwerkelijk al geopend hebben. Mocht het door u gekozen hotel nog niet open zijn, dan bieden wij u alternatieve accommodatie die minimaal gelijkwaardig is.
Vervoer
Doordat luchtvaartmaatschappijen en spoorwegen hun schema’s nog niet volledig hebben hervat, kan het voorkomen dat de door u geboekte vlucht en/of treinreis niet beschikbaar is. Samen met u kijken we naar alternatieve mogelijkheden om de reis alsnog te realiseren.

Vertrekt u binnenkort?

Wij nemen contact met u op, indien u binnenkort met ons op reis gaat. Wij stemmen met u af of de reis in originele geboekte vorm doorgang kan vinden, of dat iets aangepast dient te worden, zoals hierboven uitgelegd.
Mocht u ondanks alle goede reismogelijkheden toch liever uw reis uitstellen, dan boeken wij de reis zonder wijzigingskosten voor u om naar een latere datum. Wel dient u in dat geval een eventuele meerprijs te voldoen.

Algemeen

Probeert u zich in het buitenland zoveel mogelijk bewust te zijn van de regels die momenteel in Nederland gelden. Die zult u sowieso in andere landen ook (nog) tegenkomen. Restaurants mogen weer open, maar u dient rekening te houden met beperkingen, zoals die ook in ons eigen land gelden. Reserveren ter plaatse wordt daarom ook aanbevolen.
Het is raadzaam om u over de details omtrent geldende regels met betrekking tot uw vakantieland voor vertrek goed te informeren, zoals mondkapjes, openbaar vervoer, het tonen van negatieve COVID 19 tests, etc. Deze gedetailleerde informatie vindt u op www.nederlandwereldwijd.nl van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend; reisadviezen zijn niet bindend. Het blijft te allen tijde de verantwoordelijkheid van uzelf om een reis wel of niet te laten doorgaan.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Indien u in bovenstaand overzicht geen antwoord op uw vraag heeft gevonden, dan kunt u per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen