Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht met de veelgestelde vragen per categorie. Kies een Categorie, kies vervolgens een onderwerp en u ziet het antwoord op uw vraag.

Kies een categorie

Bagage
Betalen
Overig
Reisdocumenten
Stedenreizen & het Coronavirus
Stedentrip boeken
Vliegreizen
Onderwerpen wijzigen
Stedenreizen & het Coronavirus

Waar kan ik heen op stedentrip?

Welke vakantielanden heten u welkom?

Gaat mijn vakantieland nu wel of niet ‘open’ voor buitenlandse toeristen? En kunt u wel ergens logeren en restaurants gebruiken als u daar eenmaal bent? Het goede nieuws is dat veel landen binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone weer toegankelijk zijn. Versoepelende maatregelen kunnen echter ook weer worden ingetrokken, indien de situatie ten aanzien van het virus dat vereist. Wij volgen de situatie in alle landen nauwlettend en adviseren u dat ook te doen.

Waar vindt u het meest complete reisadvies?

Voor de meest accurate informatie verwijzen wij u naar www.nederlandwereldwijd.nl van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Hier vindt u overzichtelijk per land de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze adviezen volgen wij ook als onze algemene richtlijn.

Wat betekenen de kleurcodes bij reisadviezen?

Elk reisadvies krijgt een kleur, die aangeeft hoe veilig een land of gebied is. Deze kleuren ziet u in één oogopslag in de speciale landkaart die wordt getoond. Tevens kunt u per land de specifieke informatie opvragen.

Op een kaart bij een reisadvies kunt u 4 kleuren tegenkomen:
Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico's
In dit land of gebied gelden op dit moment geen coronamaatregelen die van invloed zijn op uw reis of verblijf. Let op uzelf en neem de regels in acht, zoals u dat in Nederland ook doet.
Geel: let op, veiligheidsrisico's
In verband met corona hebben deze landen maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven. Deze maatregelen kunnen afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Zorg dat u zich daarop voorbereid bent.
Oranje: alleen noodzakelijke reizen
In dit land gelden verhoogde veiligheidsrisico's. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk!
Rood: niet reizen
Door ernstige veiligheidsrisico's kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Daarom adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit gebied te reizen.

Welke gevolgen hebben de groene en gele reisadviezen voor uw reeds geboekte stedentrip?

Hotelaccommodatie
Hotels mogen in de groene en gele landen weer open voor de Nederlandse reiziger, hetgeen niet betekent dat alle hotels hun deuren ook daadwerkelijk al geopend hebben. Mocht het door u gekozen hotel nog niet open zijn, dan bieden wij u alternatieve accommodatie die minimaal gelijkwaardig is.
Vervoer
Doordat luchtvaartmaatschappijen en spoorwegen hun schema’s nog niet volledig hebben hervat, kan het voorkomen dat de door u geboekte vlucht en/of treinreis niet beschikbaar is. Samen met u kijken we naar alternatieve mogelijkheden om de reis alsnog te realiseren.

Vertrekt u binnenkort?

Wij nemen contact met u op, indien u binnenkort met ons op reis gaat. Wij stemmen met u af of de reis in originele geboekte vorm doorgang kan vinden, of dat iets aangepast dient te worden, zoals hierboven uitgelegd.
Mocht u ondanks alle goede reismogelijkheden toch liever uw reis uitstellen, dan boeken wij de reis zonder wijzigingskosten voor u om naar een latere datum. Wel dient u in dat geval een eventuele meerprijs te voldoen.

Algemeen

Probeert u zich in het buitenland zoveel mogelijk bewust te zijn van de regels die momenteel in Nederland gelden. Die zult u sowieso in andere landen ook (nog) tegenkomen. Restaurants mogen weer open, maar u dient rekening te houden met beperkingen, zoals die ook in ons eigen land gelden. Reserveren ter plaatse wordt daarom ook aanbevolen.
Het is raadzaam om u over de details omtrent geldende regels met betrekking tot uw vakantieland voor vertrek goed te informeren, zoals mondkapjes, openbaar vervoer, het tonen van negatieve COVID 19 tests, etc. Deze gedetailleerde informatie vindt u op www.nederlandwereldwijd.nl van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend; reisadviezen zijn niet bindend. Het blijft te allen tijde de verantwoordelijkheid van uzelf om een reis wel of niet te laten doorgaan.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Indien u in bovenstaand overzicht geen antwoord op uw vraag heeft gevonden, dan kunt u per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen