Geniet van vele bezienswaardigheden van Parijs.

Van de bezienswaardigheden in Parijs is de Eiffeltoren de meest bekende. De Arc de Triomphe, Notre-Dame, Sacré-Coeur…Welke in Parijs u ook noemt, ze zijn allemaal zeer de moeite waard.

Parijs, een plaatje!

Van alle bezienswaardigheden in Parijs is de Eiffeltoren de eerste die u de adem beneemt. Vanuit de lucht of bij het aankomen met de trein ziet u hem boven de stad uitsteken. Ingenieur Gustave Eiffel ontwierp hem voor de wereldtentoonstelling van 1889. De beste man moest eens weten hoeveel toeristen er nu iedere dag in drommen naar boven willen! U ook? Of gaat u eerst een van de beroemde kerken in Parijs bekijken, Notre-Dame bijvoorbeeld? Bezoek de Sacré-Coeur aan de noordkant van de stad het liefst ’s avonds. Dan baadt de witte basiliek in een sprookjesachtig licht. Vanaf het kerkplein op de heuvel kijkt u uit over nachtelijk Parijs: een plaatje!

Stad van liefde en kunst

Parijs is de stad van de liefde. Wandel hand in hand door de schilderachtige kunstenaarswijk Montmartre. Gaat u ook zo’n gekke karikatuur laten tekenen, of kijkt u liever van een afstandje toe? Boek een avond uit naar het cabaret en geniet vooraf van een hap en een dronk in de dynamische buurt Quartier Latin. Parijs ademt romantiek, maar is ook de metropool van de kunst. U heeft vast al tickets op zak voor het Louvre, waar werk hangt van vele grote meesters. Wie meer van de modernen houdt zal smullen van een paar uurtjes Centre Pompidou. Het curieuze cultuurcentrum van buizen en staal, met zijn roltrap aan de buitenkant, is op zichzelf al fascinerend.

Met de Fransen picknicken in het park

Welke van de bezienswaardigheden in Parijs u ook noemt, ze zijn allemaal eindeloos interessant. Natuurlijk houdt u uw to do-lijstje bij de hand, maar bedenk wel dat u het echte Parijs pas leert kennen als u gas terugneemt. Geniet van het gewoon lekker buiten zijn. Kuier langs de Seine, of boek een boottocht. Sla willekeurige straatjes in en snuffel rond op charmante marktjes. Zie hoe Franse families zich vermaken met een picknick in het park. Verdwalen is helemaal niet erg, dan pakt u toch gewoon een terrasje?

Parijs

Bezienswaardigheden Parijs

Wij hebben de top 6 bezienswaardigheden voor u geselecteerd.

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Parijs