Vele bezienswaardigheden in Belgrado.

Belgrado intrigeert met een bonte mix aan Romeinse overblijfselen en hedendaagse architectuur, bezienswaardigheden en ook een stad met charme voor echte levengenieters.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Belgrado

Bezienswaardigheden

Citadel van Belgrado

De Citadel van Belgrado is een museum over de geschiedenis van Belgrado, een plek waar je letterlijk de loop der tijden kunt observeren. Het was de plaats waar Belgrado begon te ontwikkelen.

Lees meer

Museum van de Servisch-Orthodoxe kerk

Het Museum van de Servisch-Orthodoxe Kerk in Belgrado werd geopend in 1954. De tentoonstelling is onderverdeeld in verschillende secties: metalen liturgische voorwerpen, vertoond in verband met historische gebeurtenissen en personen, exposities gewijd aan het leven van de Serviërs op het grondgebied van de Habsburgse monarchie en een collectie van iconen.

Lees meer

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum in Belgrado is het belangrijkste en oudste museum van Servië met 34 archeologische, numismatische en historische collecties, na 160 jaren van groei en ontwikkeling. De museumcollecties bevatten meer dan 400.

Lees meer

Skadarlija

De oude, boheemse wijk van Belgrado, Skadarlija, ontstond in de late 19e en vroege 20e eeuw, toen de herbergen de ontmoetingsplek vormden van de bekende artiesten uit Belgrado en daarbuiten. Het wordt vaak vergeleken met het Montmartre van Parijs, zowel in uiterlijk als de uitbundige en dynamische artistieke sfeer.

Lees meer

Tempel van de Heilige Sava

De voorbereiding voor de bouw van een van de grootste orthodoxe tempels in de wereld begon in 1894.
De tempel werd gebouwd op de locatie waar volgens de legende en op bevel van de Ottomaanse Sinan-Pasha, de overblijfselen van de eerste Servische aartsbisschop Sava in 1594 vanuit het Mileseva klooster naartoe werden gebracht om er te worden verbrand.

Lees meer

Tito's Mausoleum - The House of Flowers

Het 'House of Flowers' (Kuca cveca) werd in 1975 gebouwd als een wintertuin met werk- en recreatieruimte voor Josip Broz, ook wel bekend als 'Tito', staatshoofd van het voormalig Joegoslavië.
Het mausoleum maakt deel uit van het 'MIJ', het Museum van de Geschiedenis van Joegoslavië.

Lees meer

Zemun

Zemun, tegenwoordig een deel van Belgrado, was eeuwenlang een zelfstandige stad gelegen aan Donau, die de grens vormde tussen Oostenrijk en Hongarije aan de ene kant en het Byzantijnse, later Ottomaanse Rijk - met Belgrado - aan de andere.

Lees meer