Plan uw Stedentrip Belgrado

De mooiste bezienswaardigheden van Belgrado

Belgrado intrigeert met een bonte mix aan Romeinse overblijfselen en hedendaagse architectuur, bezienswaardigheden en ook een stad met charme voor echte levengenieters.

De bezienswaardigheden van Belgrado in de schijnwerpers

Nog niet zo lang geleden, in de jaren 90, was het maken van een stedentrip naar Belgrado ondenkbaar. De Bosnische Burgeroorlog zorgde ervoor dat de stad langdurig in de gevarenzone lag en in 1999 zelfs maandenlang werd gebombardeerd door de NAVO. Maar als u nu voor Belgrado kiest, merkt u daar niets meer van. De oorlog behoort tot het verleden en niemand wil er meer aan denken. De plaatselijke bevolking legt eerder de nadruk op gezelligheid, luxe en cultuur. Waar het maar kan, zet men de bezienswaardigheden van Belgrado liefst letterlijk in de schijnwerpers. De stad is dolblij met de bruisende energie van het toerisme en u wordt flink in de watten gelegd.

Het fort Kalemegdan en de Tempel van de Heilige Sava

De grootste publiekstrekker onder de bezienswaardigheden van Belgrado is Kalemegdan. Dit oeroude fort aan de rivier markeert de plaats waar de stad ooit werd gesticht. Bezoek de verschillende delen van deze nederzetting, elk met een eigen stuk geschiedenis, zoals het boeiende Kalemegdanpark. Een andere must-see in Belgrado is de Kathedraal, of Tempel, van de Heilige Sava. Deze op één na grootste orthodoxe kerk ter wereld is een echte blikvanger, ook omdat zij op een heuvel ligt. De basiliek is nog jong: de eerste steen dateert uit 1935. In de oorlog kwam de bouw stil te liggen, om uiteindelijk pas in 1989 de eindfase in te gaan. De kerk biedt ruimte aan 10.000 mensen.

Zemun en Skadarlija, de twee fraaiste wijken van Belgrado

We noemen twee wijken die in hun geheel onder de fraaiste highlights van Belgrado vallen. Zemun, aan de Donau, was vroeger een zelfstandig stadje. Met de rode pannendaken en sierlijke torenspitsen doet deze buurt wat Oostenrijks aan. Geniet van een wandeling door geplaveide straatjes, strijk neer op een terras, of droom weg op een muurtje langs de rivier. Vanuit Zemun kunt u ook leuke boottrips maken. Een andere bijzondere wijk is Skadarlija. Deze buurt ontstond rond 1900 als dé ontmoetingsplek van kunstenaars en bohémiens. Ga erheen voor een top-ervaring op culinair gebied, koop er originele vintage spullen en ontmoet er interessante locals.

Hotelaanbod Belgrado

Belgrado
Onze tip

Hotel Argo

Gemoedelijk, klein garni hotel in het levendige centrum van Belgrado. Diverse bezienswaardigheden binnen handbereik. Goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs!

8,0
3 dagen vanaf
€ 192,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Belgrado

Hotel Belgrade City

Uitstekend verzorgd en aantrekkelijk geprijsd stadshotel. Centraal gelegen met o.a. Belgrade Waterfront en het gezellige oude centrum binnen handbereik.

3 dagen vanaf
€ 177,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Belgrado
Beste beoordeling

Hotel Capital

Zeer leuk, speels ingericht urban-designhotel in het centrum van Belgrado. Alles wat u zoekt in een stedentrip ligt hier binnen handbereik.

9,0
3 dagen vanaf
€ 205,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Belgrado

Hotel Central Point

Verzorgd hotel in het centrum van Belgrado, op loopafstand van diverse bezienswaardigheden.

3 dagen vanaf
€ 266,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Belgrado

Hotel Marquise

Klein, elegant boutiquehotelletje in de stijl van Franse chic. Een kleine oase in het zo gemoedelijk levendige centrum van Belgrado.

8,0
3 dagen vanaf
€ 195,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Belgrado
Voordeligste keus

Hotel Side One Design

Klein, verzorgd designhotelletje in het stadsdeel Zemun, direct aan de Donau. Scherp geprijsd!

3 dagen vanaf
€ 173,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Fietstour - Riverside met Engelstalige gids

Ontdek Belgrado op de fiets.

vanaf
€ 24,- per persoon
Bijboeken
Fietstour - City Center met Engelstalige gids

Ontdek Belgrado per fiets.

vanaf
€ 24,- per persoon