Bekijk alle hotels

Citadel van Belgrado

De Citadel van Belgrado is een museum over de geschiedenis van Belgrado, een plek waar je letterlijk de loop der tijden kunt observeren. Het was de plaats waar Belgrado begon te ontwikkelen.

Het fort werd in fasen gebouwd, tussen de 1ste en de 18de eeuw, en ontwikkelde zich van een Romeins castrum, via een Byzantijns kasteel en de resten van de middeleeuwse Servische hoofdstad naar een Oostenrijks-Ottomaanse artillerie fortificatie. Het complex bestaat uit het fort zelf, onderverdeeld in de Bovenstad (Despotenpoort, Sahat Kula - klokkentoren, Romeinse bron, Standbeeld van de Overwinnaar), Benedenstad (Nebojsa-toren, Amam - Turks bad, Poort van Karel VI) en het Kalemegdan Park.

De citadel biedt een mooi uitzicht op de samenvloeiing van de Sava en de Donau, op Nieuw-Belgrado en Zemun. Het uitgestrekte Kalemegdan park bevat de "Cvijeta Zuzoric" Paviljoen, de grote trap, de dierentuin, een speeltuin en een aantal monumenten en sculpturen, diverse sportvelden, een museum, een cafe en een restaurant.
Bekijk alle hotels in Belgrado