Wat is hot in Düsseldorf?

Düsseldorf is meer dan kerstmarkten. Düsseldorf is vooral een levendige stad met veel kunst, mode en gezelligheid. En...Düsseldorf is dichtbij!

Er valt zoveel te ontdekken

Carnavalsfeesten en kerstmarkten zijn het handelsmerk van de stad. Maar wie even verder kijkt ontdekt het echte Düsseldorf: naast goed onderhouden herenhuizen, vindt u hier vooral ook futuristische architectuur en romantische straatjes in de oude binnenstad, leuke terrasjes en vooral veel mooie winkels!

Shoppen doet u natuurlijk allereerst op de 'Kö', ofwel de Königsallee, de beroemde flaneerboulevard die uitblinkt door elegantie en flair. Met name op het gebied van mode heeft Düsseldorf haar naam hoog te houden. Niet voor niets wordt Düsseldorf hierom ook wel 'Parijs aan de Rijn' genoemd. De drukste winkelstraat is de Schadowstrasse, maar bekender - vooral om haar ligging op de oevers van het stadskanaal en de aanwezigheid van exclusieve winkels - is de Königsallee, kortweg de Kö. In Düsseldorf vindt elk jaar de grootste modebeurs ter wereld plaats, de 'Collections Premieren Düsseldorf'. Maar natuurlijk is er nog veel meer in Düsseldorf. Ook de oude stadskern is de moeite waard, zeker ook 's nachts. Deze 'Langste Bar Ter Wereld' is de bakermat van het Alt bier, dé specialiteit van Düsseldorf.

Over de bekende promenade langs de Rijn is het heerlijk wandelen. Voor het spectaculairste uitzicht kunt u terecht in de 234 meter hoge Rheinturm, compleet met panoramaplatform en café-restaurant. Kunstliefhebbers kunnen in de Kunstacademie werken bewonderen van o.a. Klee, Mondriaan, Chagall en Andy Warhol. In de Tonhalle worden klassieke concerten en jazz-optredens gegeven. Düsseldorf, een voortreffelijke combinatie van traditie en moderne lifestyle.