Plan uw Stedentrip Moskou

Wat is hot in Moskou?

Moskou is een stad van scherpe tegenstellingen, ingewikkeld, maar bruisend en steeds moderner. De stad verandert elke dag, niets is meer zoals het vroeger was.

Er valt zoveel te ontdekken

Als u geregeld een nieuwsuitzending bekijkt, komt het u vast bekend voor: het Rode Plein, de suikertaartgebouwen zoals het Kremlin en de Vasiliuskathedraal. Dit zijn dan ook de eerste gedachten die de stad oproept, naast die van een revolutie, een stenen woestijn en Stalin. Het is een stad van scherpe tegenstellingen, met een geschiedenis van roem en tegenslag. Moskou verandert elke dag, niets is meer zoals het vroeger was. Gebouwen uit verschillende periodes staan vaak chaotisch naast elkaar. Deze nieuwe Wereldstad kunt u ook wel omschrijven als een groot openluchtmuseum. Daarom mag Moskou niet ontbreken bij Stedentrips.nl. From Russia with love.
Moskou stedentrip
Moskou stedentrip
Moskou stedentrip
Moskou stedentrip

Lopen over het legendarische Rode Plein

Een stedentrip maken naar Moskou is een verrijkende ervaring. Alleen al omdat er in deze stad zo ontzettend veel geschiedenis is geschreven. Als u dan eindelijk echt over het Rode Plein loopt, maakt dat indruk. Het plein is immens groot. Heel begrijpelijk dat dit het perfecte podium was voor de militaire parades ten tijde van het Sovjetregime. Naast het Rode Plein ligt de oude stadskern het Kremlin, waar ook de regering zetelt. Hier vindt u belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Tsarenklok. Dit is de grootste klok die ooit uit één stuk gegoten werd. Bezoek op het Rode Plein ook de graftombe van Lenin.
Pal aan het Rode Plein staan enkele gebouwen waar Moskou overal ter wereld bekend om is. Sprookjesachtig is de Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods, ofwel de Basiliuskathedraal. U herkent deze kerk uit duizenden, met de vele kleuren en ronde Russische vormen. Ze staat op alle foto’s en plaatjes die Moskou typeren.

Ga naar bezienswaardigheden

Matroesjkapoppetjes en wodka

Het communistische verleden van Moskou? U ziet er iets van terug tijdens het winkelen. En dan moet u niet meteen denken aan grote staatswinkels met weinig keus. Nee, in Moskou overheerst tegenwoordig juist de luxe, als tegenhanger van de soberheid van vroeger. U struikelt over de chique kledingzaken en parfumerieën. Ga duur sfeerproeven in het warenhuis GUM, dat direct aan het Rode Plein staat. Of geef uw ogen de kost bij shopping mall TSUM, de concurrent, naast het Bolsjojtheater. Gezellig struinen kunt u langs de winkelstraat Arbat. Hij is populair onder toeristen en dat is niet voor niets, want hier puilen de etalages uit van de originele Russische souvenirs. U koopt er matroesjkapoppetjes klein en groot, de Basiliuskathedraal in miniatuuruitvoering, of een fles wodka.
Tip: ga in het weekend naar het Izmajlovopark. Hier wordt dan altijd een grote vlooienmarkt gehouden, waar u voor zachte prijsjes allerlei leuks koopt.

Ga naar winkelen

De ultramoderne clubscene van Moskou

De Russen zijn hun wilde haren nog lang niet kwijt. De clubscene is levendig en ultramodern. Iedere keer komt er weer een nieuwe naam bij die probeert het publiek naar zich toe te trekken met grote dj’s en weelderige extra’s. Club Luxor bestaat al lang en houdt ondanks alle concurrentie nog steeds stand. Niet in de laatste plaats omdat de club een spectaculaire stripshow voor het voetlicht brengt. Maar tijdens uw citytrip Moskou leert u dat de stad ook veel te bieden heeft op het gebied van dans en toneel. Ballet, zowel klassiek als modern, heeft zijn wortels diep in de Russische cultuur. U kunt er volop van genieten in het Bolsjojtheater.
Een ander aantrekkelijk idee voor de avonduren: breng tijd door in het casino. De Russen zijn gek op gokken en het is een lust voor het oog om ze bezig te zien aan de roulettetafel. Wie weet scoort u zelf ook nog een paar roebel.

Ga naar uitgaan

Hotelaanbod Moskou

Moskou
Voordeligste keus

Hotel Aerostar

Een 3-sterren tophotel, dat in zijn categorie tot één van de beste van Moskou behoort. Zeer gunstig geprijsd. Gelegen tegenover het 18e eeuwse Petrovsky Paleis. Op ca. 10 minuten afstand van het Kremlin.

10,0
3 dagen vanaf
€ 370,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Moskou
Beste beoordeling

Hotel Boris Godunov

Verzorgd hotel met een fijne ligging met vele bezienswaardigheden in de buurt. U bent in 20 minuten bij het Rode Plein en het Kremlin. Met de metro kunt u de stad prima verkennen!

3 dagen vanaf
€ 390,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Moskou
Onze tip

Hotel Kadashevskaya

Stijlvol hotel met fijne faciliteiten en een uitstekende ligging in het centrum van Moskou, pal aan de rivier. Moderne kamers van alle gemakken voorzien. Een echte aanrader!

3 dagen vanaf
€ 460,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Moskou

Hotel Park Inn Sadu

Comfortabel en stijlvol hotel met een goede, centrale ligging in het historische centrum van deze indrukwekkende stad. Op loopafstand van het Kremlin en het Rode Plein.

8,0
3 dagen vanaf
€ 408,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Hop on/hop off Tour

De beste manier om een stad te ontdekken!

vanaf
€ 33,- per persoon