Historische bezienswaardigheden in Moskou.

De belangrijkste bezienswaardigheden vindt u in de buurt van het Rode plein. In Moskou ontbreekt het niet aan historische bezienswaardigheden. Metrostations zijn namelijk vaak al een prachtige bezienswaardigheid op zich.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

De belangrijkste bezienswaardigheden vindt u in de buurt van het Rode plein. In Moskou ontbreekt het niet aan historische bezienswaardigheden. De Basiliuskathedraal die aan het Rode plein grenst zal u zeker niet ontgaan. Deze kathedraal is tevens een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Aan het rode plein grenst ook het Kremlin met zijn verschillende gebouwen zoals paleizen en kathedralen. Al deze bezienswaardigheden kunt u dus gemakkelijk te voet bezoeken. Moet u langere afstanden afleggen dan is het een genot om met metro te reizen. De metrostations zijn namelijk vaak al een prachtige bezienswaardigheid op zich.

Moskou

Bezienswaardigheden

Basiliuskathedraal

De belangrijkste blikvanger van het rode plein De basiliuskathedraal grenst aan het rode plein. Het gebouw werd gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke op de plaats van een oudere, verlaten kerk.

Lees meer

Jonge meisjes-klooster

Een van de mooiste kloosters van Rusland. Het klooster is schitterend gelegen en heeft een grote tuin.

Lees meer

Kremlin

Het Kremlin bevindt zich in het centrum van de stad op de top van Borovitski. Het Kremlin is een complex met paleizen, vier kathedralen, parlementsgebouwen, parken, musea, een theater en een aantal bezienswaardigheden zoals de Tsarenklok en het Tsarenkanon.

Lees meer

Metro

De metro's lijken soms wel op paleizen. Reizen met de metro is normaal gewoon een manier om ergens op uw bestemming te komen, in Moskou is het een grote bezienswaardigheid op zich! In de metrostations is veel gebruik gemaakt van marmer, brons, glas en nikkel en er zijn schitterende beeldhouwwerken, wandschilderingen en mozaïeken.

Lees meer