Bezienswaardigheden in Moskou: highlights en tips

Moskou is een imposante stad vol met unieke bezienswaardigheden. Imposante architectuur en een rijke russische historie. De belangrijkste en mooiste highlights van Moskou in een overzicht.

Droomt u al over de machtige bezienswaardigheden van Moskou?

Uw hart gaat sneller kloppen als u begint aan uw lange mars langs de bezienswaardigheden van Moskou. Dit wordt een droomreis! U gaat vast eerst regelrecht naar het Rode Plein en naar de beroemde Basiliuskathedraal met zijn kleurrijke, uivormige torens. Al zo vaak gezien op tv en nu met eigen ogen! Bezoekt u aan het Rode Plein ook het Mausoleum waar Lenin zijn laatste rustplaats heeft? Het gebalsemde lichaam van de Sovjetleider, die in 1924 stierf, ligt duidelijk zichtbaar voor het publiek in een sobere sarcofaag. Eenmaal weer buiten en een beetje van alle indrukken bekomen? Misschien goed om even de zinnen te verzetten met een rondje winkelen bij het grote warenhuis GUM.

Het Kremlin, kathedralen en een kloeke klok

Achter het Rode Plein ligt het Kremlin, het ommuurde stadsdeel waar de regering zetelt. U kunt het Kremlin bezoeken en het is natuurlijk heel bijzonder dat dit mogelijk is. Het was immers decennialang ondenkbaar dat u zou doordringen tot het centrum van de Sovjetmacht. Trek binnen het Kremlin ook tijd uit voor het kathedralen- of Sobornayaplein. Aan dit opzienbarende plein staan maar liefst vijf kathedralen, waarvan de oudste uit de middeleeuwen stamt. Besluit uw trip naar het Kremlin met een blik op de Tsarenklok, een van de bezienswaardigheden in Moskou die het meest tot de verbeelding spreekt. Niemand weet hoe de klank is van deze massieve klok. Voordat hij kon worden geluid, brak hij al.

Kunst en cultuur: Russisch ballet en een gigantische kunstcollectie

Kennismaken met Russische kunst en cultuur tijdens uw verblijf in Moskou gaat u absoluut verrijken. Hoe kan het ook anders? U bent in een metropool die op dat gebied doordrenkt is van geschiedenis. Zo is het Bolsjojtheater, met zijn podium voor het Russisch ballet, wereldberoemd. Boek een tour die u naar het hart van de coulissen brengt, of bestel ruim op voorhand tickets voor een van de voorstellingen. Lukt dat niet? Andere mooie theaters zijn de Helikon-Opera en het New Opera Theater. Als u een liefhebber van schilderkunst bent, moet de Tretjakovgalerij bovenaan prijken op uw lijstje van highlights in Moskou. U loopt er met ingehouden adem langs de grootste collectie Russische kunst ter wereld.

Moskou

Nog meer geweldige bezienswaardigheden