Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht met de veelgestelde vragen per categorie. Kies een Categorie, kies vervolgens een onderwerp en u ziet het antwoord op uw vraag.

Kies een categorie

Bagage
Betalen
Brexit en uw reis
Overig
Reisdocumenten
Stedenreizen & het Coronavirus
Stedentrip boeken
Vliegreizen
Onderwerpen wijzigen
Stedenreizen & het Coronavirus

Veilig en zeker met ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds

ANVR
1. Eerlijke voorwaarden voor u
Onze 'kleine lettertjes' van de ANVR-Reizigersvoorwaarden zijn afgesproken met de Consumentenbond. En een ANVR-reisonderneming houdt zich netjes aan de Reclamecode Reisaanbiedingen en regels van de Autoriteit Consument en Markt. Dan kunt u er zeker van zijn dat het er eerlijk aan toe gaat.

2. Uw geld in goede handen
Een ANVR-reisonderneming is aangesloten bij garantiefonds SGR of biedt een gelijkwaardige garantie. Dat geeft u zekerheid dat uw reissom volgens de voorwaarden wordt vergoed bij faillissement van een ANVR-onderneming.

3. Uw reis veilig & gezond
Reizen is avontuur! Daarom is een ANVR-reisorganisatie aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Dan weet u dat u de kosten bij een calamiteit krijgt vergoed. Voor uw veiligheid houdt een ANVR-reisonderneming zich aan strakke regels van het Ministerie van Volksgezondheid.

4. U gaat verantwoord op reis
Met goed opgeleid personeel weet u dat uw vakantie in goede en deskundige handen is. Maar om u ook in de toekomst te laten genieten van prachtige bestemmingen neemt een ANVR-reisonderneming praktische maatregelen om extra rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur. En dat kan alleen als we samenwerken met u als reiziger!

5. Uw gegevens veilig
Een ANVR-reisonderneming heeft een beveiligde website, een helder privacy- en cookiebeleid en informeert u over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Want u heeft het recht om uw gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Zo weet u dat u veilig kunt boeken én betalen.

6. Zekerheid voor u bij klachten
De ANVR-reisonderneming helpt u graag bij vragen en klachten. Zij respecteert alle uitspraken van de onafhankelijke Geschillencommissie Reizen en heeft ook een goede aansprakelijkheidsverzekering. Dat geeft u vertrouwen!

SGR/SGRZ
SGR/SGRZ staat garant wanneer een reisorganisatie in financiële problemen komt. Zelfs bij een faillissement wordt u reis altijd gewoon uitgevoerd of terugbetaald.

Calamiteitenfonds
Het Calamiteitenfonds ontzorgt de reiziger door de extra kosten te betalen die ontstaan bij een mogelijke calamiteit op reis. De aangesloten reisorganisatie kan er gerust op zijn dat haar reiziger, zonder financiële consequenties weer naar huis terug kan keren. Het Calamiteitenfonds doet geen uitkering voor reizen die nog niet aangevangen zijn.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Indien u in bovenstaand overzicht geen antwoord op uw vraag heeft gevonden, dan kunt u per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen