Hoe werkt ESTA aanvragen?

Het aanvragen van een visum via de ESTA-regeling kan via U.S. Customs and Border Protection. Let op: het aanvragen van het visum kost 21 USD per persoon! Via sommige sites worden tarieven genoemd die kunnen variëren van 50 tot 250 dollar. Deze sites zien er zeer professioneel uit en zij zullen ook wel een aanvraag voor je indienen, maar hier staat wel een prijs tegenover. Terwijl je het vrij eenvoudig zelf kunt regelen! Je wordt echter aangeraden om dit zo vroeg mogelijk te doen, bij voorkeur tot uiterlijk 72 uur voor vertrek. Het document geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat de gevraagde informatie is ingevuld. In sommige gevallen duurt het 72 uur voordat ESTA autorisatie geeft. Als geen autorisatie wordt gegeven, dien je een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

New York City

Hoe lang is ESTA geldig?

De autorisatie is twee jaar geldig, of tot de vervaldatum van het paspoort als deze vervaldatum binnen de periode van twee jaar valt. Tijdens de geldigheidsduur van de autorisatie mag er meerdere keren naar de Verenigde Staten gereisd worden. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. dienen per reis te worden geüpdatet.

Is ESTA verplicht?

Sinds 1 februari 2010 is de ESTA-toestemming verplicht en dienen alle reizigers voor zaken of vakantie ESTA-toestemming te verkrijgen alvorens visum-vrij te reizen. Het aanvragen kost 21 USD. Tevens blijft de APIS-regeling (Advanced Passenger Information System) bestaan, waarbij passagiers op het moment van inchecken persoons- en verblijfsgegevens dienen te verstrekken. Meer informatie over dit document is te vinden op de website van de U.S. Customs and Border Protection: www.cbp.gov/esta.

Vergeet dus niet tijdig je ESTA aan te vragen voor je stedentrip New York.