New York, de stad die zijn enorme aantrekkingskracht

De eerste stad in onze bucketlist top-5 is New York. Opvallend zijn de gigantische hoeveelheid gele taxis die het straatbeeld beheersen, de neonreclames van Times Square, de vele sirenes en vooral de enorme Skyscrapers. De stad neemt je meteen in haar greep met haar enorme energie. In New York valt zoveel te zien.  Geniet van de toeristische trekpleisters, de overweldigende cultuur en de waanzinnige architectuur.

Maar ook de shoppers hebben in New York eindeloze mogelijkheden. Breng en bezoek aan de Top of the Rock (vanaf hier maak je de mooiste foto’s van Empire State Building), de Brooklyn Bridge, het Gugenheim Museum en de historische wijken Soho en Harlem.

Of bekijk de hele stad vanaf boven met een overweldigende helicoptertour (over bucketlist gesproken).

Bucketlist reizen New York

Stockholm op de reis bucketlist: koninklijk en trendy

Stockholm, een van de mooiste steden van Europa, mag zeker niet ontbreken als we het over de reizen bucketlist hebben.

Plechtig stapt de Koninklijke Garde voor de deur van het Koninklijk Paleis. Dit Kungliga Slottet is de officiële residentie in Stockholm van de Zweedse koninklijke familie. Het hele jaar is het paleis open voor publiek en je krijgt ook echt alles te zien! Niet alleen de binnenkant van het paleis trekt veel toeristen. De wisseling van de wacht is één van de vele bezienswaardigheden van Gamla Stan. Stockholm claimt, net als Amsterdam trouwens, Venetië van het Noorden te zijn. Water speelt inderdaad wel de hoofdrol in de Zweedse hoofdstad. Het is daarom een heerlijke bestemming voor in de zomer. Ga lekker eilandhoppen, relaxen op het groene eiland Djurgården, naar het ABBA museum of wodka proeven in het Absolut Sterke Drank Museum. En speciaal voor de travelaars die van shoppen houden,  ervaar de H&M op zijn best in thuisland Zweden.

Bucketlist reizen Stockholm

Rome, La Dolce Vita

Heerlijke stad waar je nooit raakt uitgekeken. De moeite waard om over één van de vele wegen die naar Rome leiden te reizen. Zoveel geschiedenis en zoveel cultuur. Alles is over en door elkaar heen gebouw en je blijft dingen ontdekken, een verborgen steegje, een geheime binnentuin, of je oog valt op prachtige ornamenten aan de gevel. Maar wat dacht je van de Italiaanse keuken. Tja…wat valt hier nou over te zeggen zonder meteen in allerlei superlatieven te vervallen. De Italianen genieten van het leven, en wat staat er aan de basis van het leven? Juist, eten en drinken!

Op het menu staat altijd: antipasti, primo, secundo, dolce. En bij de maaltijd horen uiteraard de Italiaanse wijnen. Overdag nog ogend als normale straatjes in het centrum, waar de scooters je zowat omver scheuren, op een zwoele zomeravond herken je het bijna niet meer. Het geheel heeft dan een metamorfose ondergaan tot één groot buitenterras van restaurants, cafés en wijnbars. En dit gebeurt niet alleen voor de toeristen, de Italianen zelf zijn dol op tafelen en blijven dan ook tot laat in de avond zitten, hun diner afsluitend met een ‘grappa’ van het huis.

Bucketlist reizen Rome

Venetië, voor een romantische stedentrip

Stad van de romantiek, van Casanova, il prete rosso Vivaldi, ontdekkingsreiziger Marco Polo, het San Marcoplein, romantische gondels, en natuurlijk... carnaval, met die prachtige Venetiaanse maskers. Je hebt ze vast weleens gezien, in het echt of misschien wel in de film Eyes Wide Shut met Tom Cruise. Als er één stad is die tot onze meest romantische verbeelding spreekt, dan is het wel Venetië, de noord-Italiaanse parel waar je geen autos in de straten ziet, maar alleen maar boten, gondels, watertaxis en waterbussen. Zo is het dagelijks leven in deze bijzondere stad. De dogenstad spreekt tot de verbeelding en is dan ook geregeld terug te zien op het witte doek. En niet in de minste producties! Denk maar eens aan films als The Italian Job, Indiana Jones en James Bond. Het is een onvergetelijke stad, die eigenlijk niet op je bucketlist mag ontbreken.

Bucketlist reizen Venetië