Lokale specialiteiten

Probeert u op vakantie ook altijd iets uit de lokale keuken? Laat u dan tijdens uw stedenreis eens verrassen door een van de volgende Oostenrijkse specialiteiten te bestellen.

Apfelstrudel: dit lekkere hapje bestaat uit een pakketje van dun deeg, schijfjes appel en rozijnen. Het wordt normaal gesproken gegeten met slagroom, ijs of warme vanillesaus.

Bauernschmaus: een schotel met worstjes, verschillende soorten ham, spek en aardappel.

Fiaker-Gulasch: dit is goulash met knödeln, deegbolletjes. Een typisch Weens gerecht.

Knödeln: de welbekende balletjes gemaakt van aardappel-, brood- of pastadeeg en gehakt. De overige vulling kan hartig of zoet zijn.

Germknödel: dit zijn knödeln gevuld met "powidl", pruimencompote, en overgoten met boter of vanillesaus en bestrooid met suiker.

Gugelhupf: dit is een cake in de vorm van een tulband.

Kaiserschmarrn: dit is een in stukken gesneden pannenkoek met rozijnen, geserveerd met poedersuiker, pruimencompote, appelmoes of vossenbessen.

Mohr im Hemd: chocoladepudding met hete chocoladesaus en slagroom.

Palatschinken: een dikke omelet, meestal met jam of kwark gevuld.

Sachertorte: de beroemde chocoladetaart, gevuld met abrikozengelei en bedekt met een dikke laag knapperige chocoladeglazuur.

Tafelspitz und G'röstel: dit is rösti met reepjes rundvlees. Vaak wordt dit gerecht gegeten in combinatie met groente en soep.

Topfenkuchen: heerlijk kwarkgebak.

Wiener Schnitzel: gepaneerd en gebakken mals kalfsvlees.