Lokale specialiteiten

Probeert u op vakantie ook altijd iets uit de lokale keuken? Laat u dan tijdens uw stedenreis eens verrassen door een van de volgende Oostenrijkse specialiteiten te bestellen.

Apfelstrudel

dit lekkere hapje bestaat uit een pakketje van dun deeg, schijfjes appel en rozijnen. Het wordt normaal gesproken gegeten met slagroom, ijs of warme vanillesaus.

Bauernschmaus

een schotel met worstjes, verschillende soorten ham, spek en aardappel.

Fiaker-Gulasch

dit is goulash met knödeln, deegbolletjes. Een typisch Weens gerecht.

Knödeln

de welbekende balletjes gemaakt van aardappel-, brood- of pastadeeg en gehakt. De overige vulling kan hartig of zoet zijn.

Germknödel

dit zijn knödeln gevuld met "powidl", pruimencompote, en overgoten met boter of vanillesaus en bestrooid met suiker.

Gugelhupf

dit is een cake in de vorm van een tulband.

Kaiserschmarrn

dit is een in stukken gesneden pannenkoek met rozijnen, geserveerd met poedersuiker, pruimencompote, appelmoes of vossenbessen.

Mohr im Hemd

chocoladepudding met hete chocoladesaus en slagroom.

Palatschinken

een dikke omelet, meestal met jam of kwark gevuld.

Sachertorte

de beroemde chocoladetaart, gevuld met abrikozengelei en bedekt met een dikke laag knapperige chocoladeglazuur.

Tafelspitz und G'röstel

dit is rösti met reepjes rundvlees. Vaak wordt dit gerecht gegeten in combinatie met groente en soep.

Topfenkuchen

heerlijk kwarkgebak.

Wiener Schnitzel

gepaneerd en gebakken mals kalfsvlees.