Bekijk alle hotels

Eetgewoonten

De Oostenrijkse keuken is van oudsher een boerenkeuken. De regionale maaltijden zijn over het algemeen vrij zwaar en stevig. De keuken van Wenen is eigenlijk nog nauwelijks te vergelijken met de traditionele Oostenrijkse keuken, maar is een mix van verschillende buitenlandse invloeden. Met name de Hongaren en de Italianen hebben duidelijk een flinke vinger in de Oostenrijkse pap gehad maar ook de Russen, de Polen en de Balkanlanden hebben grote invloed gehad. Veel lokale specialiteiten hebben dan ook een internationaal tintje.

Ontbijt
De Oostenrijkers doen aan de ontbijttafel wel een beetje als wij. Ze eten graag een broodje met jam, vleeswaren of kaas en nemen er een kop thee of een bak koffie bij. De Oostenrijkers zijn gek op koffie. Ze hebben dan ook talloze soorten en smaken bedacht en die kunt u allemaal uitproberen in een van de vele koffiehuizen. Verder houden Weners van zoet. Op elke hoek van de straat is wel een Konditorei te vinden. Bij deze banketbakkers zijn de meest uiteenlopende zoetigheden te verkrijgen.

Lunch en diner
's Middags eten de Oostenrijkers van oudsher graag uitgebreid warm maar tegenwoordig is dit, vooral in de stad, nogal in onbruik geraakt. Het diner is dan ook in principe de belangrijkste maaltijd van de dag. Weners zijn echte bourgondiërs. Koffiehuizen, cafés en restaurants zijn ook op doordeweekse dagen goed bezet. Ze hechten veel waarde aan biologische producten, deze zijn dan ook veel terug te vinden op de menukaarten in de restaurants. Uit eten gaan is voor Nederlandse begrippen niet zo duur. Vanaf €8,- heeft u vaak al een warme maaltijd en de Oostenrijkers zijn niet zuinig met de porties. Let wel op dat u altijd contant geld bij u heeft, want pinnen is in Wenen nog lang niet overal vanzelfsprekend. Ook creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Bekijk alle hotels in Wenen