Wat is hot in Wenen?

Dat Wenen toch een heel trendy stad is, zou je niet verwachten. Natuurlijk, veel is traditioneel, maar onderliggend vindt u een Wenen dat u nog niet kent!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Wat gaat u eten en drinken in Wenen? Wienerschnitzel of Rostbraten, geaccompagneerd door een schuimende pul bier of een glas robuuste wijn? Kaiserschmarrn of Germknödel en een zoete Wiener Melangekoffie na? De Oostenrijkse keuken vraagt om een uitgebreid onderzoek tijdens uw stedentrip. Dat geldt trouwens niet alleen voor de avonduren, want de Weners zijn dol op koffie met gebak en die combi kunt u in ieder koffiehuis bestellen. De smulpapen onder u gaan vast op zoek naar de lekkerste Sachertorte, machtig chocoladegebak met abrikozengelei, een echte Oostenrijkse lekkernij. Is het tijd voor een borreltje, ga dan naar een Heuriger, een wijnbar, en laat een mooie fles aanrukken. Oostenrijk is een gerenommeerd wijnland en dat is te proeven, maar ook een biertje weten ze hier prima te brouwen. U begrijpt het goed: eten en drinken in Wenen is puur genot.

Wenen

Eten en drinken

Artner am Franziskanerplatz

Groter dan bij Artner am Franziskanerplatz kan de tegenstelling tussen oud en nieuw, tussen historisch en modern niet zijn. Artner am Franziskanerplatz is gevestigd in een zeer oud pand. De eeuwenoude stenen gewelven vertellen verhalen van weleer en de moderne inrichting een eigentijds sprookje.

Lees meer

Bitzinger Wurstelstand

Bitzinger Wurstelstand is een van de vele straatkraampjes waar u terecht kunt voor een lekkere worst uit het vuistje. Wat Bitzinger Wurstelstand zo speciaal maakt is het publiek: niet zelden worden er chique dames en heren gespot, die na een operabezoek hier komen fourageren.

Lees meer

Do & Co im Haas Haus

Do & Co im Haas Haus springt er qua locatie echt uit. U voelt dat u zich in het kloppende hart van Wenen bevindt, al vanaf het moment dat u aan uw tafeltje plaatsneemt bij Do & Co im Haas Haus. Kunt u uw ogen niet afhouden van de oogverblindend mooie Stephansdom? Wacht maar tot uw bordje wordt gebracht!

Lees meer

Eetgewoonten

De eetgewoonten van de gemiddelde Oostenrijkse stedeling lijken wel wat op die van ons. 's Morgens een broodje kaas of jam, 's middags een snelle hap en 's avonds een pan stevige kost. De Weners eten als alle mensen in een grote stad: de keuken is sterk beïnvloed door culturen van buitenaf.

Lees meer

Fabios

Fabios is een restaurant met internationale allure. Zowel Weense als buitenlandse beroemdheden weten deze trendy zaak te vinden. Bij Fabios klopt alles: de sfeer, de bediening, de entourage en natuurlijk de menukaart. Steek hier uw in stijlvolle kledij gehulde benen met een gerust hart onder tafel.

Lees meer

Figlmuller

Figlmuller, restaurant gelegen in de schaduw van de Stephansdom, houdt er een bijzondere gewoonte op na: de schnitzels die u hier bestelt zijn groter dan het bord waarop ze worden geserveerd. Bij Figlmuller staat u om deze reden vaak wel eventjes op een plekje te wachten, maar... dan heeft u ook wat.

Lees meer

Het Weense koffiehuis

Al sinds de 17e eeuw vindt men in Wenen het koffiehuis. De Turken lieten na de verloren slag om Wenen in 1683 zakken met koffiebonen achter die de nieuwsgierige Oostenrijkers gingen branden en malen. Kiezen uit de vele soorten koffie in een Weens koffiehuis? Hier alvast wat huiswerk.

Lees meer

Heurige

Heurige betekent "van dit jaar". Heurige zijn de wijnen van dit jaar, die geschonken worden bij de wijnboer zelf op het erf, of in speciaal daartoe bevoegde drinkgelegenheden. In een echte Heurige zult u geen kop koffie kunnen krijgen, niet uitgebreid kunnen eten en geen wijn van buiten het gebied drinken.

Lees meer

Julius Meinl am Graben

Julius Meinl am Graben is de perfecte uitvalsbasis tijdens een dagje shoppen, of na afloop van een middag sightseeing. Julius Meinl am Graben heeft als delicatessenwarenhuis al veel te bieden, bij het restaurant, het koffietentje en in de wijnbar zit u hier ook goed. U kunt alle kanten op.

Lees meer

Lokale drankjes

Lokale drankjes van Oostenrijkse bodem, die kunt u op iedere straathoek vinden in Wenen. Niet alleen koffiedrinken staat hoog op de agenda van de gemiddelde Wener, ook een borreltje op zijn tijd gaat er wel in. Wie nieuwsgierig is kan zijn hart ophalen in de Weense barretjes en een van de lokale drankjes bestellen.

Lees meer

Lokale specialiteiten

De Weense lokale specialiteiten zijn om te watertanden. Niet alleen kunt u natuurlijk gerust een overheerlijke Wienerschnitzel bestellen, ook een stuk Sachertorte moet, omdat het vakantie is, op uw lijstje staan. Neem u voor om niet alleen cultureel- maar ook culinair Wenen te gaan ontdekken.

Lees meer

Motto am Fluss

Motto am Fluss neemt u mee op een cruise. Dat denkt u tenminste, als u oog in oog staat met het immense gebouw in de vorm van een modern schip in de Donau. Motto am Fluss neemt u daadwerkelijk mee op reis, een culinaire wel te verstaan. Laat u meevoeren en ontdek nieuwe horizonten.

Lees meer

Naschmarkt

Op de Naschmarkt moet u een poosje blijven rondhangen. Niet alleen om de gezellige typisch Oostenrijkse sfeer, maar ook om de lekkere hapjes die er kant-en-klaar te koop zijn. De Naschmarkt is de plek waar u ongedwongen iets meepikt van het authentieke Wenen: samen met de Weners aan een statafeltje.

Lees meer

Palmenhaus

Het Palmenhaus vindt u op een fijne plek, namelijk aan de rand van het park. Voor een aangename en verkwikkende stop strijkt u neer bij het Palmenhaus. Zowel binnen als buiten vindt u groen, groen en nog eens groen en dat brengt de gemoederen tot rust. Even heel goed bijkomen en dan Wenen weer in!

Lees meer

Placutta an der Oper

Bij Placutta an der Oper dineert u op stand, zoals dat wel mag als u zich in de directe omgeving van de Weense Opera bevindt. Placutta an der Oper ademt een chique sfeer maar legt daarbij moderne en trendy accenten. Bestel een van de smakelijke Oostenrijkse gerechten en lik er uw vingers bij af.

Lees meer

Procacci, Vino e Cucina

Procacci, Vino e Cucina is een aanrader als u zin heeft in Italiaans. Met zijn vers bereide pasta's en zijn zonnige wijnen zet Procacci zichzelf op de Weense kaart. Bij Procacci, Vino e Cucina kunt u zich heerlijk ontspannen terwijl u vanachter de hoge ramen het buitenleven in de gaten houdt.

Lees meer

Sachertorte

Een stuk Sachertorte laat u natuurlijk niet aan uw neus voorbij gaan tijdens uw stedentrip naar Wenen. Sachertorte is een wereldberoemd Weens chocoladegebak, voor het eerst gemaakt door een slimme leerling-kok tijdens een belangrijk feest aan het hof. De beste dingen ontstaan bij toeval.

Lees meer

Zum Weissen Rauchfangkehrer

Bij Zum Weissen Rauchfangkehrer besteedt de kok niet alleen aandacht aan de verfijnde smaken van de gerechten, hij weet dat het oog ook wat wil. Zum Weissen Rauchfangkehrer verrast u daarom met de prachtigst opgemaakte borden, hier en daar met een knipoog naar het verhaal achter de naam van de zaak...

Lees meer