; Uitgaan Wenen - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Wenen


Wat is hot in Wenen?

Dat Wenen toch een heel trendy stad is, zou je niet verwachten. Natuurlijk, veel is traditioneel, maar onderliggend vindt u een Wenen dat u nog niet kent!

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Wie straks op chique een avondje wil uitgaan in Wenen, bereidt zich thuis alvast voor. U reist namelijk naar de stad van opera en klassieke concerten, de stad die jarenlang de thuisbasis was van Mozart, Schubert, Strauss en Beethoven. Neem dus uw mooie overhemd mee, of uw galante jurk, en zorg dat u de tickets voor de voorstelling van uw keuze alvast op zak heeft. Voor het opstapje naar deze mooie avond kunt u overal in het centrum van Wenen terecht voor een borrel en een hapje. Ga bijvoorbeeld naar een Heuriger, een typisch Weense wijnbar waar alleen de lekkerste nieuwe wijnen geschonken worden. Wie liever op hip gaat, vindt trouwens ook prima zijn draai tijdens het uitgaan in Wenen. Vraag naar de Bermuda Dreieck… Daar is het precies zo spannend als het klinkt.

Wenen

Uitgaan

Bars

Voor een gezellige afsluiting van de dag en een goed begin van de avond blijft u misschien hangen in de bar van het hotel, maar leuker is het om neer te ploffen in een van vele bars in de stad. Even een drankje doen en de dag doornemen, nieuwe energie opdoen voor de uren die komen gaan.

Lees meer

Discotheken/Clubs

De Weense discotheken en clubs zijn intiem en niet te groot, wat de sfeer ten goede komt. De clubs zijn bovendien open tot het krieken van de dag. Kom verdwalen in de "Bermuda Dreieck" en vergeet wat er in de nachtelijke uren gebeurt, of ga los in een van de populaire clubs rond het Karlsplatz.

Lees meer

Donauinselfest

Het Donauinselfest is ieder jaar goed voor drie dagen spetterend vermaak. Wie wordt dit jaar ook eilandbewoner en komt genieten van muziek en cultuur op het eiland in de Donau? Het Donauinselfest brengt vrachten muziekliefhebbers naar Wenen, die samen een oergezellig feest neerzetten.

Lees meer

Evenementen en festivals

Leuke evenementen en festivals zijn voor veel enthousiastelingen dé reden om een reisje naar Wenen te boeken. De stad heeft klasse, ook op dit gebied. Evenementen en festivals bezoeken is een leuke manier om de ware cultuur van een land te leren kennen en velen zijn u al voorgegaan naar Wenen.

Lees meer

Het Weense nachtleven

Het Weense nachtleven heeft vele gezichten. Kiest u voor de behoudende, chique kant, dan wandelt u naar de opera. Gaat u voor een rauwere variant, dan duikt u onder in een jazzcafé. Het Weense nachtleven biedt ook veel moois voor jong en hip: stuiter dan een disco of nachtclub binnen.

Lees meer

Hotspots in Wenen

Hotspots en Wenen...gaan die twee samen? Zonder twijfel. Er zijn juist vele verschillende hotspots in Wenen! Of er nu gedanst en gedronken moet worden of dat een avondje opera beter bij de gemoedstoestand past, iederéén kan in Wenen een top-avond beleven. Houdt het hoofd koel en kies wat u wilt.

Lees meer

Jazzfest Wien

Het Jazzfest Wien zorgt ieder jaar weer voor een bruisend begin van de zomer. Zwoele klanken trekken duizenden fans naar de stad, die zich opmaakt voor een van de meest populaire jazzfeesten van Europa. Tijdens Jazzfest Wien laat Wenen zich van zijn de swingende kant zien en u kunt erbij zijn.

Lees meer

Kerst in Wenen

Kerst is in Wenen zoals kerst moet zijn. Gezellig, warm en sfeervol. Kerst in Wenen is lichtjes en sfeer, een kerstkoor dat meerstemmig zingt en een gigantische kerstboom bij Schloss Schönbrunn. Doe uzelf een reisje naar Wenen cadeau en vier het mooiste feest van het jaar hier in stijl.

Lees meer

Kino unter Sternen

Kino unter Sternen, oftewel lekker een filmpje pikken onder de blote hemel. Wie Kino unter Sternen niet wil missen zorgt dat hij op tijd een plekje op een van de stoeltjes op het Karlsplatz heeft. Gratis film kijken in een gemoedelijke ambiance, dat maakt uw weekendje Wenen helemaal hip.

Lees meer

Klassieke muziek

Klassieke muziek is verweven met de ziel van Wenen. Geniet mee van de chique sfeer, kom luisteren naar krachtige solisten en virtuoze orkestleden. De klassieke muziek zoals wij die kennen heeft zijn wortels voor een belangrijk deel in Weense bodem en op zo'n sprookjesachtige avond is dat voelbaar.

Lees meer

Life Ball

Life Ball weet ieder jaar weer zo'n miljoen euro op te halen. Dit bedrag komt ten goede aan de strijd tegen AIDS en HIV. Life Ball trekt sterren, leiders en VIPS naar het Wiener Rathaus, die maar wat graag op dit feestje gezien willen worden. De kans op een kaartje is nihil, maar buiten is het ook feest.

Lees meer

Masters of Dirt

Bij Masters of Dirt vliegen de kluiten aarde in het rond. De virtuoze motorcrossers zorgen voor een ronkende show en een opgewonden publiek. Masters of Dirt treedt internationaal op en doet ook ieder jaar Wenen aan. Wilt u erbij zijn, wees dan snel want de kaartjes gaan als warme broodjes over de toonbank.

Lees meer

Modepalast

Modepalast is de jaarlijkse beurs voor ontwerpers van kleding, sieraden en accessoires. Wie een blik wil werpen op al dit chique maar ook hippe nieuws onder de zon, komt eind maart naar het Modepalast in het Künstlerhaus. Dat uitstapje zou wel eens een paar heel bijzondere souvenirtjes kunnen opleveren.

Lees meer

Musicals

Musicals in Wenen? Jazeker! De stad vormt een prachtig decor voor een chique avondje uit en heeft een leuk programma wat betreft musicals. Het is een hele aparte ervaring om de lichten in de stad te zien aanspringen, uw mooiste outfit uit de koffer te kiezen en te gaan genieten van de avond.

Lees meer

Sand in the City

Sand in the City zorgt voor het echte zomergevoel in het centrum van Wenen. Hier bent u verzekerd van zand tussen de tenen en van foto's die het thuisfront in de war gaan brengen over uw vakantiebestemming. Sand in the City is nog net geen Wenen aan Zee, maar toch een leuk jaarlijks terugkerend initiatief.

Lees meer

Summerstage

Summerstage wil dat u zich uw weekend Wenen herinnert als een culinair, kunstzinnig of sportief hoogtepunt. Summerstage biedt van alles wat en aan u de keuze waar u zin in heeft. Een lekkere schotel bestellen op het overkoepelde terras en de kinderen laten uitrazen op de trampoline is altijd goed.

Lees meer

Vienna City Marathon

De Vienna City Marathon voert langs de mooiste plekjes van Wenen. Of de renners veel tijd hebben om daar van te genieten is een tweede, want de Vienna City Marathon is natuurlijk een serieuze zaak. Kijkers en juichers zullen des te meer genieten van de combinatie van sport en een fijn weekendje weg.

Lees meer

Vienna Recordia

Wist u dat...het Guinness Book of Records zijn race om het verbreken van records ieder jaar in Wenen houdt? Vienna Recordia staat iedere keer weer garant voor een hoop hilariteit, grappige nieuwe recordpogingen en een feestelijk samenzijn. Vienna Recordia daagt u uit!

Lees meer

Viennale filmfestival

Op het Viennale filmfestival zit men goed voor een flinke dosis frisse experimenten op het gebied van film. Het Viennale filmfestival brengt de films vaak in de oorspronkelijke taal, met Engelse of Duitse ondertitels. Filmliefhebbers, duik onder in Wenen en ontdek de Oostenrijkse film.

Lees meer

Weens Muziekfilmfestival

Het Weens Muziekfilmfestival past helemaal bij het sympathieke karakter van Wenen. Gratis klassieke muziekfilms kijken, lekker buiten met andere liefhebbers? Het Weens Muziekfilmfestival nodigt u van harte uit voor een avondje Rathausplatz, waar de stoelen en het filmdoek al klaarstaan.

Lees meer

Weense Wals

De Weense Wals ontstond in de creatieve geest van Johann Strauss. Met rode konen deed hij de dames en heren van de gegoede burgerij in een flink tempo over de dansvloer zwieren. Wenen is nog steeds trots op zijn Weense Wals en organiseert vele vrolijke bals. Wie mee wil dansen is welkom.

Lees meer

Wiener Philharmoniker Nieuwjaarsconcert

Het Wiener Philharmoniker Nieuwjaarsconcert is iedere keer weer een bijzonder evenement in Wenen. De verheffende muziek van Johann Strauss en zijn tijdgenoten wordt op onnavolgbare wijze door het Philharmonisch over het voetlicht gebracht. Volg het concert op tv of...zorg dat u er bij bent in Wenen.

Lees meer