Hotspots in Wenen

Wie op zoek gaat naar hip en hot Wenen, zorgt dat hij 's avonds binnen de "Bermuda Dreieck" terechtkomt, de wijk van de oude synagogen bij het Donaukanaal. Hier zijn de mogelijkheden voor bar- en club-bezoek legio. Wenen kent echter nog een aantal andersoortige hotspots, voornamelijk op cultureel gebied.

WUK
WUK is een cultureel centrum, gesubsidieerd door de Oostenrijkse overheid. Er zijn iedere avond talloze culturele activiteiten, zoals workshops, concerten, toneelstukken en kunsttentoonstellingen.
Waar: Währinger Strasse 59
Metro: Währinger Strasse-Volksoper

Opera
De klassieke, traditionele en elegante manier van uitgaan in Wenen is een bezoek aan de opera. Wenen heeft schitterende operahuizen. Bijvoorbeeld de Staatsoper Wien en de Volksoper Wien. Overdag zijn er rondleidingen, maar een concert bijwonen is misschien wel veel leuker. Bestel ver van tevoren kaartjes, of vraag Stedentrips dit voor u te verzorgen.
Waar: Staatopera, Opernring 2 of de Volksopera, Währingerstrasse 78
Metro: Karlsplatz (Staatsopera)/Währinger Strasse-Volksoper (Volksopera)

U4
U4 is al decennia een bekende uitgaansgelegenheid in Wenen. Bekende artiesten als Prince hebben hier opgetreden en elke avond heeft een ander thema.
Waar: Schönbrunnerstrasse 222
Metro: Meidling Hauptstrasse

Porgy & Bess
Porgy & Bess is een Weense jazzclub die ook internationaal goed bekend staat. Er treden regelmatig veelbelovende artiesten op. Het is er altijd druk, daarom is reserveren aanbevolen.
Waar: Riemergasse 11
Metro: Stubentor

Floridita
In deze Cubaanse tent kan lekker gefeest worden op de swingende beat van de salsa en de merengue. Vaak zijn er liveoptredens en enthousiastelingen kunnen zich inschrijven voor dansworkshops. Het assortiment cocktails is uitgebreid.
Waar: Johannesgasse 3
Metro: Stephansplatz

Passage
De Passage is een bekende uitgaanslocatie, alles draait hier om kijken, kijken en nog eens kijken. En om bekeken worden. De combinatie van een intelligente belichting en doordacht design zorgt voor een bijzondere sfeer. Elke avond staat er een andere muziekstijl in het zonnetje.
Waar: Burgring 1
Metro: Museumsquartier