Musicals

Bij Wenen denkt u waarschijnlijk niet meteen aan musicals zoals in Londen en New York, maar onderschat het aanbod in de stad niet...In 2014 kunt u in Wenen onder andere terecht voor de volgende bijzondere producties.

Mamma Mia
Deze musical vertelt aan de hand van vele vrolijke ABBA-hits het verhaal van een moeder, een dochter en drie verschillende vaderfiguren. Sinds 1999 loopt deze musical al in het Londense West End en ook in New York is Mamma Mia al 12 jaar te zien. Als dat geen goed teken is...
Waar: Raimund Theater, Wallgasse 18-20
Metro: Gumpendorfer Strasse
Wanneer: Vanaf 19 maart 2014

Dirty Dancing
Nog een grote knaller op het gebied van musical komt in september naar Wenen. Naar aanleiding van de beroemde film met Patrick Swayze uit 1987 werd deze meeslepende, wervelende show geschreven. Een live muziekband speelt de sterren van het plafond in de Wiener Stadthalle.
Waar: Wiener Stadthalle, Vogelweidplatz 14
Metro: Burggasse-Stadthalle
Wanneer: 21 september t/m 26 oktober 2014

Der Besuch der alten Dame
Friedrich Dürrenmatt, Oostenrijkse thrillerschrijver, ziet zijn boek omgezet in een spektakel van zang en dans. Het verhaal vertelt de omzwervingen van een schatrijke dame die haar voormalige minnaar een kopje kleiner wil maken, om duistere redenen uit een ver verleden. De rol van de rijke dame wordt vertolkt door Pia Douwes. Een bloedstollende musical!
Waar: Ronacher Theater, Seilerstätte 9
Metro: Stubentor/Stadtpark
Wanneer: 19 februari t/m 28 juni 2014

(data onder voorbehoud van wijzigingen)